19.10.2024-00:23 (Son Güncelleme:19.10.2024-00:23)

Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali'nde Özgürlük Vurgusu

Bakan Tekin, Siirt Kısa Film Festivali'nde sanatta özgürlük ve adalet temalarını ele aldı.

Milli Eğitim Bakanı Tekin’in Festival Konuşması

Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali, bu yıl "Özgür Gazze" temasıyla, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve birçok önemli ismin katılımıyla gerçekleşti. Törende konuşan Tekin, "Ülkelerinin bağımsızlıkları, özgürlükleri, demokrasileri, hukuk devletleri tehlikeye girdiğinde canları pahasına ona sahip çıkacak bir kuşak yetiştirmek istiyoruz," dedi.

Filistin Konuşmaları ve Eğitim Vurgusu

Bakan Tekin, etkinlikte Filistin konusunun önemine de dikkat çekerek, "Bu vesileyle başta İsmail Heniyye ve Yahya Sinvar olmak üzere Filistin'in meşru davasını savunan tüm liderlere rahmet diliyorum. Eğitim müfredatımızla, bu bilinçle gençlerimizi yetiştirmeyi hedefliyoruz," şeklinde konuştu.

Tekin, okullarda Filistin için anma etkinlikleri düzenleyerek tüm Türkiye’nin bu meşru davaya destek olduğunu belirtti. "Geçtiğimiz yıl 7 Ekim'de başlayan saldırılar sonrası hemen okullarımızda anma etkinlikleri yaptık. Çanakkale'den Gazze'ye bağımsızlık temalı ders etkinlikleriyle eğitim yılını başlatıyoruz," dedi.

Uluslararası Metinlere Eleştiri

Milli Eğitim Bakanı, tartışılması gerektiğini düşündüğü uluslararası metinler hakkında da önemli mesajlar verdi. "Uluslararası örgütler, hukuku koruyacak metinleri ya ciddiye almıyor ya da bu metinlerde ciddi problemler var. İslam dünyasının değerleri bu metinlerde yer almalı," diyerek bu konunun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Vali Kızılkaya ve Diğer Konuşmacılar

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, "Sanat, zulme karşı duruşun en güçlü araçlarından biridir. Bu festival ile ilimizin tanıtımına önemli katkılarda bulunuyoruz," ifadelerini kullandı. AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, Filistin’de yaşanan zulme karşı toplumun daha sesli olması gerektiğini belirtti.

Ödül Töreni ve Kazananlar

Festivalde, 293 kısa filmin yarıştığı etkinlikte en iyi kısa film ödülünü, Reza Mohammadi "The Chair" filmiyle kazandı. "Dilek Kutusu" ile Büşra Baran ve Feyzi Baran ikinci, "Çare" filmiyle Şeyhmus Abik üçüncü oldu. Siirt-Gazze Kardeşlik Ödülü ise "No Cut" filmiyle Zahra Arab'a verildi.

Ödül töreninin sonunda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Özgür Gazze" temalı "Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali"nin ödül törenine katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr