Araştırmalara göre fazla şeker tüketimi; yüksek tansiyondan diyabete kalp hastalıklarından kansere dek birçok hastalığa zemin hazırlıyor. İşte tükettiğimiz besinlerdeki şeker oranları…
ŞEFTALİ
Şeftali masum gibi gözükse de yedikten sonra vücudumuza 6.5 küp şeker oranında etki ediyor.
ANANAS
Ananas 2.5 şeker
ÜZÜM
Üzüm 5 küp şeker
KARPUZ
Karpuz 4.5 küp şekere denk geliyor.
BİSKÜVİ
Bir paket bisküvi 6 adet küp şeker denkliğinde.
ŞEKERLEME
Şekerleme 12 küp şekerle en zararlı yiyeceklerden.
KURABİYE
3 kurabiye 1.5 şekere denk geliyor.
MISIR
Severek tükettiğimiz haşlama mısır 6 küp şeker barındırıyor.
ÇİLEK
Çilek 2 küp şeker
HAVUÇ
Havuç 1 küp şeker
KETÇAP
Ketçap 1 küp şeker barındırıyor
SAKIZ
Sakız 8.5 şeker
PORTAKAL
C vitamini deposu portakalda tam 6 küp şekere denk geliyor.
MUZ
Muz 4.5 küp şeker
KOLA
Kolanın içinde bulunan şeker göz korkutan cinsten. Bir bardak kolanın içinde 7 küp şeker var.
ELMA
Elma 6 küp şeker.