22.01.2019-11:56 (Son Güncelleme:22.01.2019-11:51)

Seslendiğinizde Çocuğunuz Bakmıyorsa Dikkat!

Eğer çocuğunuza seslendiğinizde size bakmıyorsa dikkat! Çocuğunuz orta kulak enfeksiyonuna yakalanmış olabilir. Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen, orta kulak iltihabı hakkında bilinmeyenleri bizlerle paylaştı.

Eğer çocuğunuza seslendiğinizde size bakmıyorsa dikkat! Çocuğunuz orta kulak enfeksiyonuna yakalanmış olabilir. Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen, orta kulak iltihabı hakkında bilinmeyenleri bizlerle paylaştı. İşte detaylar...

ÇOCUKLARDA SIK GÖRÜLÜYOR

Orta kulakta görülen sıvı birikiminin ana sebebinin soğuk hava koşullarıyla birlikte artan kulak enfeksiyonları olduğunu belirten Doç. Dr. Sezen, “Orta kulakta enfeksiyonlar, çocuklarda sıklıkla görülür, öyle ki her 100 çocuktan 90’ı, 7 yaşına kadar belirtiler eşliğinde ya da sessiz bir şekilde bu enfeksiyonu en az 1 kez geçirir. Bu enfeksiyon şiddetli kulak ağrısı, ateş, bazen de kulak akıntısı ile kendini gösterir. Hastalık kolayca tedavi edilir. Ancak orta kulak sıvıları bu enfeksiyondan sonra gelişir ve sessiz seyrettiği için aileler tarafından anlaşılması zorlaşır” diye konuştu.

SİZİ DUYMUYORSA DİKKAT!

Orta kulak sıvılarının en bariz belirtesinin işitme düşüklüğü olduğunu ifade eden Sezen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kulakta görülen sıvı birikiminin öncü nedenlerinden birinin ‘orta kulak enfeksiyonu’ olmasından dolayı, çocuğunuz bu enfeksiyonu geçirdikten sonra daha da dikkatli olmalısınız. Çocuğunuza seslendiğinizde bakmıyor, televizyonu çok yüksek sesli ya da yakından seyrediyorsa şüphelenmelisiniz." dedi.

NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Orta kulak enfeksiyonları ve sıvı birikiminde uygulanacak tedavilerin süreçleri hakkında bilgi veren Sezen, şunları söyledi: "Kulak iltihabı şikayetleri, yapılan basit bir kulak burun boğaz muayenesi ile kolayca anlaşılabilir. Gerekli görülürse işitme testi, kulak basıncı ölçümü ve bazı filmler yapılabilir. Ana tedavi bir süre sıvıların kendiliğinden geçmesini beklemektir. Bu sırada alerji, sinüzit, üst solunum yolu enfeksiyonları varsa, bunlar da sıvıların çabuk geçmesine yardımcı olsun diye tedavi edilirler.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


Haber365
bilgi@haber365.com.tr