11.10.2024-20:55 (Son Güncelleme:11.10.2024-20:55)

Senegal'de Kadın Büyükelçilerden Genç Kızlara Mentörlük Desteği

Senegal'de kadın büyükelçiler, genç kızlara mentörlük yaparak destek oldu ve sertifikalarını takdim etti.

Senegal'de Kadın Büyükelçilere Önemli Destek

Senegal'de düzenlenen "Genç Kızlar İçin Kanatlar (Ailes pour Elles)" programının kapanışı, Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği'nde gerçekleştirildi. Bu program, yereldeki kadın büyükelçilerin, genç kızlarla bilgi ve deneyimlerini paylaştığı bir mentörlük inisiyatifi olarak öne çıkıyor.

Önemli İsimler Bir Araya Geldi

Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nur Sağman ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Temsilcisi Tracey Hebert-Seck önderliğinde düzenlenen etkinlikte, kadın büyükelçilerle mentörlük yaptıkları genç kızlar bir araya geldi. Programa, Güney Afrika, Avusturya, Belçika, Finlandiya, Fransa, Gana, Pakistan, Hollanda ve İngiltere'nin Dakar Büyükelçileri de katıldı.

Tecrübeler Paylaşıldı

Büyükelçi Sağman, etkinlikte yaptığı konuşmada, genç kızlarla tecrübelerini paylaşmanın kendisi için mutluluk verici olduğunu vurguladı ve onların Senegal'in geleceğinde önemli bir rol üstleneceklerine olan inancını dile getirdi. Sağman, katılımcılara şu mesajı iletti: "Birbirinize daima destek olun, rekabeti bir kenara bırakın, kadın dayanışmasını sakın unutmayın."

Programın Amaçları

"Genç Kızlar İçin Kanatlar" mentörlük programı, toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmeyi, kadın ve kız çocuklarının iş hayatındaki engellerini azaltmayı ve uluslararası ilişkiler alanında kariyer hedefleyen genç kadınları desteklemeyi amaçlıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde başlayan ve 11 Ekim Kız Çocukları Günü'nde sona eren bu programda, 34 genç kız, diplomasi, uluslararası ilişkiler, kalkınma işbirliği ve insani yardım konularında kadın diplomatların deneyimlerinden faydalandı.

Senegal'de mukim kadın büyükelçilerin Senegalli genç kızlarla tecrübe paylaşımı yaptığı "Genç kızlar için kanatlar (Ailes pour elles)" başlıklı mentörlük programının kapanışı Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliğinde gerçekleştirildi. Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nur Sağman (solda) ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Temsilcisi Tracey Hebert-Seck (sağda) başkanlığında düzenlenen programın kapanışında, kadın büyükelçilerle mentörlük yaptıkları genç kızlar bir araya geldi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr