15.10.2024-13:14 (Son Güncelleme:15.10.2024-13:14)

Selimiye Camisi'nde Restorasyon Çalışmaları İlerliyor

Selimiye Camisi'nde dış cephe, minare ve kurşun işleri tamamlandı; restorasyonun yüzde 70'i bitirildi.

Selimiye Camisi Restorasyonunda Önemli Gelişmeler

Mimar Sinan’ın eşsiz eseri Selimiye Camisi'nde gerçekleştirilen dış cephe restorasyonu, minare onarımları ve kurşun çalışmaları başarıyla tamamlandı. 2021 Kasım ayında başlayan çalışmalar, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.

Yüzde 70’lik Tamamlanma Oranı

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç, restorasyon çalışmalarının %70’inin tamamlandığını belirtti. Saraç, caminin mimari yapısının geleceğe taşınması amacıyla titizlikle yürütülen süreçte, her ayrıntının değerlendirildiğini vurguladı.

Detaylı Çalışmalar ve Onarımlar

Camide gerçekleştirilen çalışmalar arasında; dış cephe imalatları, kurşun onarımları, taş onarımları, dış mekan güçlendirme işlemleri ve iç mekan yenilemeleri bulunmaktadır. Özellikle en hasarlı alanlardan olan dört minarenin onarımları tamamlanmış, avlu içindeki şadırvanın restorasyonu da bitirilmiştir.

İç Mekan Çalışmaları Sürüyor

Cami içinde ve avlusunda devam eden ince işçiliklerle birlikte, kubbelerdeki kalem işi, alçı süslemeler, çini temizliği ve onarım faaliyetleri de sürmektedir. Ek olarak, cami bahçesinde çevre düzenleme çalışmaları da yürütülmektedir.

Gelecek Planları

Restorasyon çalışmalarının 2024 yılı içinde tamamlanması planlanırken, Ahmet Saraç, Selimiye Camisi'nin Edirne'nin sembolü olarak kültürel mirasının korunmasına yönelik hızlı bir ilerleme kaydedildiğine dikkat çekti.

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nde 3 yıldır süren restorasyon çalışmaları kapsamında dış cephe, minare ve kurşun işleri tamamlandı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr