19.10.2024-19:37 (Son Güncelleme:19.10.2024-19:37)

Şeker-İş Sendikası 9. Medya Buluşması Antalya'da Gerçekleşti

Şeker-İş Sendikası, Antalya'da 9. Medya Buluşması'nı düzenleyerek ekonomi ve vergi reformunu tartıştı.

Şeker-İş Sendikası 9. Medya Buluşması Antalya'da Yapıldı

Şeker-İş Sendikası'nın Genel Başkanı İsa Gök, Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen 9. Medya Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu. Gök, "Ülkemizde mevcut vergi sisteminin ağırlık merkezinin, gelire göre dengeye oturtulması gerekmektedir. Az kazanandan az, çok kazanandan çok, kısaca herkesin kazancına göre vergi anlayışı getirilmelidir," dedi.

Ekonomik Zorluklar ve Çözüm Önerileri

Medya mensuplarıyla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Gök, gazetecilerin kamuoyunu doğru bilgilendirme çabalarının zorluğuna da değindi. "Hayat şartlarının zorlaştığını, özellikle dar gelirlilerin enflasyonu daha şiddetli hissettiğini belirtmek zorundayım," diyerek ekonomik sıkıntıların etkilerini aktardı.

Gök, ülkemizdeki mevcut ekonomik durumun, başta asgari ücret olmak üzere genel ücretlerde ciddi tıkanıklıklara yol açtığını ve bunun sonucunda bir "çölleşme iklimi" oluştuğunu vurguladı. "Kurak ve verimsiz ücret politikalarının ciddi bir nadasa ihtiyacı bulunmaktadır. Ülkemizin bir asgari ücret ülkesi olma kavramından sıyrılarak, insani değerler açısından sürdürülebilir yaşam ücreti hedeflemesi gerektiğine inanıyorum," dedi.

Sonuç Olarak

Gök, toplumun barışını tesis etmek açısından vergi sisteminde köklü bir reforma ihtiyaç olduğunu yineleyerek, "Kapsayıcı ve adil bir sistem oluşturulması, toplumsal ihtiyaçların karşılanmasında belirleyici bir rol oynayacaktır," dedi.

Şeker-İş Sendikasının düzenlediği medya buluşmalarının 9'uncusu, Şeker-İş'in Antalya'nın Manavgat ilçesindeki otelinde yapıldı. Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök (ortada), burada konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr