Jülyen ve rengarenk sebzelerle yumuşacık bir pide hamurunu birlikte misafirlerimize gönül rahatlığı ile sunabiliriz.
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
1 + 1/2 su bardağı un
1 paket instant maya (10 g)
3/4 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
İÇ MALZEMESİ İÇİN
1 pırasa
1 dolmalık kırmızı biber
1 dolmalık sarı biber
2 sivri biber
8-10 dilim ince dilimlenmiş jambon salam
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kekik
HAZIRLANIŞI
Hamuru için, unu karıştırma kasesinin içine eleyin, üstüne mayayı ekleyin. Ortasını havuz gibi açıp ılık su, şeker, tuz ve suyunu katın. Pürüzsüz bir hamur yapıncaya dek yoğurun. Hamurun üstünü kapatıp, mayalanması için 30 dakika ılık ortamda dinlendirin.
Pırasayı ve biberleri jülyen kesip bir tavada tereyağında soteleyin. En son doğranmış jambonlar ile taze kekiği katın. Pide hamurunu mandalinadan daha küçük bezeler şeklinde bölün. Merdane ile oval biçiminde açıp, uzun kayık halini verin ve içerisine sebzeli iç malzemeyi yerleştirip kenarını yavaşça katlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya dek pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.