Sebzelerin Buluşması: Ratatouille Tarifi
Fransız mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan ratatouille, farklı sebzelerin bir araya gelmesiyle oluşmaktadır. Üzerine domates veya peynir ilave ederek tüketebileceğiniz bu benzersiz lezzetin tarifini sizin için derledik. Peki, ratatouille nasıl yapılır? Ratatouille için gerekli malzemeler nelerdir?
Taptaze sebzelerin bir araya gelmesi ve bol zeytinyağı ile buluşması damaklarda benzersiz bir lezzet bırakacak. Hem gözünüze hem midenize hitap edecek bu benzersiz lezzeti mutlaka denemelisiniz. İşte ratatouille için gerekli malzeme listesi ve yapılışı...
MALZEMELER
- 2 adet orta boy kabak
- 2 adet orta boy patlıcan
- 2 adet domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 3 dal taze biberiye
Üzeri için:
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
RATATOUİLLE TARİFİ NASIL YAPILIR?
Patlıcanları kabuklarıyla birlikte ince ince ve yuvarlak bir şekilde doğrayın. Ardından tuzlu suyun içerisinde 15 dakika kadar bekleterek acı suyunun çıkmasını bekleyin. Kabakları da ince ince yuvarlak doğrayın. Domatesleri de aynı boyut ve şekillerde doğrayın. Tüm sebzeleri bir kabın içerisine alın. Üzerlerine zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyin. Demir döküm tavanızı yağlayın. Tüm sebzeleri tek tek aralarında biraz boşluk kalacak şekilde yan yana dizin. Üzerlerine zeytinyağını gezdirin. Daha önceden ısıttığınız 190 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Çıkardıktan sonra sıcak sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…