Sebzelerdeki Bu Madde Kanseri Azaltıyor
Her yıl binlerce kişi kanser nedeniyle hayatını kaybediyor. Bilim insanları her geçen gün kanser tedavisi için umut verici bir keşifler yapıyor. Yapılan bir araştırmada da bitkilerin içerisinde bulunan bir maddenin bağırsak kanseri riskini azalttığı kanıtlandı.
Bilim insanları brokoli ve lahana gibi bazı sebzelerin bağırsak kanseri riskini azalttığını keşfetti. Genel olarak sebzeler beslenme düzeni içerisinde geri planda kalsa da bu keşif kansere karşı çok büyük umutlar içeriyor.
ANTİ-KANSER ETKİSİ YARATIYOR
Francis Crick Enstitüsünden bir ekip lahana ve brokoli gibi sebzelerin sindirildiği zaman anti-kanser maddeler oluşturduğunu aktardı. Araştırma, turpgillerden olan bu sebzelerin laboratuvarda büyüyen fare ve minyatür bağırsaklara olan etkisi izlenilerek yapıldı.
Bir geride yayımlanan araştırmada, lahana, brokoli ve brüksel lahanasının içeriğinde bulunan indol-3 karbinol kimyasalının bağırsaklarda yararlı etkiler oluşturduğu kanıtlandı.
Bilim insanları araştırma sonucuna göre bağırsakların dört-beş gün içerisinde kendini yenilediğini ve aynı zamanda zarar görmüş hücrelerin onarıldığı, bağırsak emiliminin arttığı ve kolon kanserinin önlendiği belirtti.
Laboratuvar fareleri üzerinde yapılan bu araştırma kanser riski taşıyan genleri olmasına rağmen kanser olmaları engellenebildi. Bu durumda düzenli ve sağlıklı beslenmeyle birlikte kanserden korunabileceğimizi ve kanseri yenebileceğimizi ortaya koydu.
BAĞIRSAK KANSERİ BELİRTİLERİ
- Sürekli ishal ve kabızlık
- Büyük abdestin her zamankinden daha ince olması
- Anüsten ve büyük abdestten kan gelmesi
- Büyük abdeste yumurta akı görünümlü salgılar
- Karında şişlik ve ağrı
- Bağırsakların yeterince boşalmama hissi
- Dışkılama güçlüğü
- Ağrılı dışkılama