09.10.2024-17:45 (Son Güncelleme:09.10.2024-17:45)

Schrobenhausen'da Fatih Camisi Açıldı

Almanya'da inşa edilen DİTİB Fatih Camisi, dualarla ibadete açıldı. Modern mimarisiyle dikkat çeken caminin açılışında önemli konuşmalar yapıldı.

Almanya'da DİTİB Fatih Camisi İbadete Açıldı

Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı Schrobenhausen kentinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından inşa edilen Fatih Camisi, coşkulu dualar eşliğinde hizmete girdi. Temeli 2021 yılında atılan caminin inşaatı toplamda 3 yıl sürdü ve 5000 metrekare alan üzerinde modern bir mimari ile tasarlandı.

Önemli Konuşmalar ve Birliktelik Vurgusu

Açılış töreninde konuşma yapan DİTİB Genel Başkanı Muharrem Kuzey, camilerin sadece ibadet değil, aynı zamanda kültürel etkileşim alanları olduğuna dikkat çekti. "Camiler, farklı kökenlerden ve inançlardan gelen insanlara açık birer buluşma merkezidir," dedi.

Türkiye’nin Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan ise, Fatih Camisi'nin inşa sürecinde dernekle yakın ilişkiler kurduğunu belirtti ve emeği geçenlere teşekkür etti. "Caminin açılışını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyorum," ifadelerini kullandı.

Yerel Yönetimlerin Destek Mesajları

Schrobenhausen Belediye Başkanı Harald Reisner, DİTİB ile aralarında oluşan güçlü dostluğun altını çizerken, yaşanan sel felaketinde DİTİB cemaati ve Türk vatandaşlarının gösterdiği dayanışmayı takdir etti. Ayrıca, bu yardımlaşmanın bölge için ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Schrobenhausen Kaymakamı Peter von der Grün de yaptığı konuşmada, caminin yapımına katkı sağlayanlara teşekkür etti ve toplumsal birlikteliğin önemine değindi.

Caminin Açılışı

Tüm konuşmaların ardından, Schrobenhausen DİTİB Fatih Camisi açılış kurdelesi dualar eşliğinde kesilerek, İslam toplumu için yeni bir ibadet merkezi olarak faaliyete başladı.

Almanya’nın Bavyera eyaletine bağlı Schrobenhausen kentinde inşa edilen Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Fatih Camisi, ibadete açıldı. Temeli 2021 yılında atılıp, inşaatı 3 yıl süren, toplam 5 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilen ve yaklaşık bin 750 metrekare kullanım alanına sahip olan cami ve kültür merkezi kompleksi, modernlik ve geleneğin bir bileşimi şeklinde dizayn edildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr