03.10.2024-22:25 (Son Güncelleme:03.10.2024-22:25)

Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Koluman Otomotiv'i Ziyaret Etti

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Koluman Otomotiv Endüstri AŞ'yi ziyaret ederek işbirliği projelerini değerlendirdi.

Savunma Sanayii Başkanı'nın Önemli Ziyareti

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Mersin'in Tarsus ilçesinde yer alan Koluman Otomotiv Endüstri AŞ'yi ziyaret etti.

Proje Değerlendirmeleri ve İşbirlikleri

Koluman Otomotiv’den yapılan açıklamada, ziyarette Savunma Sanayii Başkanlığı ile Türkiye'nin önde gelen savunma sanayi kurumları ASELSAN ve Roketsan ile yürütülen projelerin ele alındığı belirtildi.

Prof. Dr. Görgün, Türk savunma sanayisine önemli katkılar sağlayan firmanın üretim tesisini, lojistik ve zırhlı araçlarını detaylı bir şekilde incelediklerini ifade etti. Görgün, şu şekilde konuştu:

"Kara platformlarında sağlanan çözümler, yerli üretim gücü ile stratejik araçlar geliştirilmesi, uluslararası pazarlarda rekabetçi olma kabiliyeti ve ihracata katkısıyla büyük öneme sahiptir."

Kaan Saltık'ın Görüşleri

Koluman Otomotiv Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, savunma sanayi üretim süreçlerinin yerinde incelenmesinin kendileri için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu vurguladı ve şu açıklamayı yaptı:

"Ziyaretin, işbirliğimizi daha ileriye taşıyacak yeni adımların habercisi olacağına inanıyorum. Ortak projelerimiz, savunma sanayisine katkımızın somut örnekleridir."

Robotik Üretim ve Zeytin Ağacı

Görgün, ziyaret sırasında robotik ve otomasyon odaklı üretim sistemlerini inceledi ve KISRAK aracını kullandı. Ziyaretin anısına, fabrikada bir zeytin ağacı dikildi.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Koluman Otomotiv Endüstri AŞ'yi ziyaret etti. Görgün, ziyarette robotik ve otomasyon odaklı üretim sistemlerini inceledi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr