16.10.2024-16:10 (Son Güncelleme:16.10.2024-16:11)

Sarıyer'de Atatürk Maskı ve Kaidesi Yenilendi

Sarıyer Yeniköy Plaj Parkı'ndaki Atatürk Maskı ve Kaidesi törenle açıldı, onarım süreci Türk Kalp Vakfı ve İBB işbirliğiyle gerçekleşti.

Sarıyer'deki Atatürk Maskı ve Kaidesi Törenle Yenilendi

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde, Yeniköy Plaj Parkı'nda bulunan "Atatürk Maskı ve Kaidesi" başarıyla onarılarak törenle açıldı. Bu projenin yürütülmesi, Türk Kalp Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı'nın işbirliğiyle gerçekleştirilmiştir.

Törenin Detayları

Tören sırasında, Türk Kalp Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Güven, Yeniköy'de doğup büyüdüğünü belirtti. Güven, heykelin 1972 yılında o dönemde Yeniköy'de yaşayan mimar Vasil Vingas tarafından yapıldığını ifade etti. Zamanla yaptığı eserin yıprandığını, kaidesinin bozulduğunu ve üzerindeki yazının düştüğünü belirtti. Onarım çalışmasını üstlendiklerini vurgulayan Güven, "Mustafa Kemal Atatürk bizim değerimizdir, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusudur," dedi.

Belediye Başkanının Konuşması

Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu da, belediye olarak toplumsal sorumluluk projelerine verdikleri desteği vurguladı. Aksu, Türk Kalp Vakfı'nın ihtiyaç sahibi kişileri ücret almadan tedavi ettiğini belirtti ve Atatürk Maskı'nın onarılarak Cumhuriyetin 101. yılı dolayısıyla açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Törende yapılan konuşmaların ardından, eserin açılışı gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı ve Türk Kalp Vakfınca onarımı yapılan Sarıyer Yeniköy Plaj Parkı'ndaki "Atatürk Maskı ve Kaidesi"nin açılışı yapıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr