04.10.2024-22:46 (Son Güncelleme:04.10.2024-22:46)

Saraybosna'da 64. MESS Uluslararası Tiyatro Festivali Başladı

Bu yılki MESS Festivali, 'Gazze ve Filistin' temasıyla sanatseverlere kapılarını açtı.

Saraybosna'da MESS Uluslararası Tiyatro Festivali Açılışını Gerçekleştirdi

Hersek’in başkenti Saraybosna, bu yıl 64. kez düzenlenen MESS Uluslararası Tiyatro Festivaline ev sahipliği yapıyor. Festival, Gazze temalı bir tiyatro eseri ile sanat tutkunlarına merhaba dedi.

Festivalin Teması: Filistin ve Gazze

Yugoslavya döneminde başladığı günden bu yana, Bosna Savaşı yıllarında bile devam eden bu prestijli festivalin bu yılki teması ise "Filistin ve Gazze" olarak belirlendi.

İlk Gösterim: Gazze Metrosu

Açılış, yönetmen Herve Loichemol tarafından sahneye konulan "Gazze Metrosu" adlı oyunla yapıldı. Açılış gecesinde festivalin direktörü Nihad Kresevljakovic, geçen yıl Ukrayna üzerine odaklandıklarını hatırlatarak, "Bu yıl Filistinli sanatçıların taleplerine ses olmak ve onların mücadelesine destek vermek istedik," dedi.

Hikaye ve Anlamı

Filistinli sanatçı Mohamed Abusal tarafından kaleme alınan eser, Gazze'de bir metro hayalinin etrafında şekilleniyor. Oyun, Gazze metrosunda kaybolan genç kadın Haifa’nın hikayesini işleyerek izleyicilere derin bir mesaj veriyor. Loichemol tarafından sahnelenen bu eser, ilk kez 2022 yılında Cenin’de gösterilmişti.

Festivalin Süresi

MESS Uluslararası Tiyatro Festivali, 13 Ekim'e kadar sanatseverlere kapılarını açık tutacak.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da bu yıl 64'üncüsü gerçekleştirilen MESS Uluslararası Tiyatro Festivali Gazze'yi anlatan bir tiyatro eseriyle kapılarını sanatseverlere açtı. Yugoslavya döneminde başlayan ve Bosna Savaşı'nın devam ettiği yıllarda dahi devam eden festivalin bu yılki teması "Filistin ve Gazze" oldu. Yönetmen Herve Loichemol, açılışta konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr