20.10.2020-11:07 (Son Güncelleme:20.10.2020-11:04)

Saray Lokumu Nasıl Yapılır? Saray Lokumu Tarifi

Tatlı kriziniz tuttuğunda saray lokumunu tercih etmeniz çok yerinde olur. Harika tadına yiyenlerin bayıldığı saray lokumunu, kolayca hazırlamak mümkün. Enfes tadı olan saray lokumu nasıl yapılır? Saray lokumu tarifi tüm detaylarıyla...

Yoğun lezzetine oranla oldukça hafif olan saray lokumunu ister misafirleriniz için, ister tatlı kriziniz için yapın. Oldukça kolay hazırlayabileceğiniz bu tatlıya yiyen herkes methiyeler düzecek! İsterseniz üzerine çikolata sos da gezdirebilirsiniz. İşte tüm detaylar...

MALZEMELER

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı irmik

1 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı tereyağı

1 paket toz krem şanti (sade)

ÜSTÜNE

150 gram rendelenmiş hindistan cevizi

PÜF NOKTA

Muhallebiye şekil vermeden önce ellerinizi ıslatırsanız, hamuru ellerinize yapışmaz.

YAPILIŞI

Öncelikle süt, toz şeker, irmik ve unu derin bir tencereye koyun ve dibinin tutmasını engelleyecek şekilde karıştırın. Kaynamaya başladığında bir çay kaşığı tereyağ ekleyin ve karıştırın. Karıştırmaya devam ettiğiniz muhallebi koyulaşında ateşten indirin ve soğumasını bekleyin. Muhallebi soğuduğunda, toz krem şantiyi içine ilave edin ve bir mikser ile güzelce çırpın. Hazırladığınız bu güzel kıvamlı muhallebiden elinize parçalar alarak yuvarlayın. Her yuvarlağı hindistan cevizi rendesine batırın. Ayarladığınız bu lokumları servis tabağına koyarak ve üstlerine kürdan batırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Haber365
bilgi@haber365.com.tr