06.10.2024-21:05 (Son Güncelleme:06.10.2024-21:05)

Şanlıurfa ve Çevresinde İsrail'in Saldırılarına Karşı Protestolar Düzenlendi

Şanlıurfa ve çevresindeki illerde, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi. Yürüyüşler ve basın açıklamaları düzenlendi.

İsrail'in Saldırılarına Tepki Gösterildi

Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis, Malatya ve Kahramanmaraş gibi illerde, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail'in Filistin'e yönelik sürdürdüğü saldırılar nedeniyle düzenlenen etkinliklerle insanlık dramına dikkat çekildi.

Şanlıurfa'da Yürüyüş Düzenlendi

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde, "Gazze Direniyor, Şanlıurfa Yürüyor" adlı etkinlik, Ali Şelli Parkı'nda başladı. Katılımcılar, Türk ve Filistin bayrakları ile dövizler taşıyarak Rabia Meydanı'na doğru yürüdü. Yürüyüş sırasında vatandaşlar tekbir getirdi ve İsrail'in saldırılarına karşı sloganlar atarak protesto etti.

İbrahim Coşkun, Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı olarak yaptığı konuşmada, "İsrail, Filistin'de bir yıldır soykırım uygulamakta ve dünyanın bu duruma karşı sessiz kalması kabul edilemez," dedi. Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Abuzar ise, Gazze'de ciddi savaş suçlarının işlendiğini vurguladı.

Kilis’te Protesto Etkinliği

Kilis'te de Sivil Dayanışma Platformu öncülüğünde Hacı Cümbüş Camisi önünde toplanan halk, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Memur-Sen İl Başkanı Bekir Şen, katılımcılara hitaben yaptığı açıklamada, İsrail'in bölgeyi kan gölüne çevirdiğini belirtti.

Adıyaman'da Yürüyüş Gerçekleşti

Adıyaman'da ise Filistin Dayanışma Platformu, Mimar Sinan Kültür Parkı önünde toplandıktan sonra Demokrasi Parkı'na kadar yürüdü. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınamak için tezahüratlarda bulundu.

Malatya'da Araç Konvoyu Oluşturuldu

Malatya'da Kudüs Kardeşlik Platformu, Mişmiş Park Fuar Alanı'nda toplandıktan sonra Akçadağ ilçesindeki Kürecik Radar Üssü'ne doğru araç konvoyu düzenledi. Ömer Derin, burada yaptığı basın açıklamasında, "İsrail'in Gazze'deki soykırımına karşı durarak mücadele etmeye devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş’tan Çağrı

Kahramanmaraş Platformu, Filistin’e destek amacıyla Onikişubat ilçesindeki Esad Coşan Camisi önünden yürüyüşe geçti. Süleyman Eryaman, protestoculara yaptığı açıklamada, Gazze’de süren soykırımı vurgulayarak, "Siyonizmle mücadele etmek için boykot çağrısı yapıyoruz," dedi. Etkinlik, dualarla sona erdi. Bu yürüyüşlere çok sayıda vatandaş ve siyasi temsilciler katıldı.

Kahramanmaraş'ta İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki amacıyla yürüyüş düzenlendi, basın açıklaması yapıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr