22.10.2024-20:30 (Son Güncelleme:22.10.2024-20:30)

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'ın SAHA EXPO'daki Diplomatik Temasları

Bakan Kacır, SAHA EXPO'da çeşitli ülkelerin bakanlarıyla sanayi ve teknoloji alanında önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'dan Diplomatik Temaslar

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda çeşitli ülkelerin bakanlarıyla önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Etkinlik, İstanbul Fuar Merkezi'nde, Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından düzenlendi.

Katılımcıların Zenginliği

Fuar, 120'den fazla ülkeden 1478 firma, 178 yabancı alım heyeti ve 312 resmi heyet katılımıyla büyük bir organizasyon olarak dikkat çekti. Bu resmi heyetler arasında 25'i bakan düzeyinde olmak üzere birçok üst düzey yetkili yer aldı.

Ukrayna ile Diplomasi

Kacır, İlk görüşmesini Ukrayna'nın Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha ile gerçekleştirdi. İkili ilişkilerin her alanda ilerlediğine vurgu yaparak, iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Irak ile İşbirliği Konuları

Ardından, Irak Sanayi ve Madenler Bakanı Prof. Dr. Halid Battal Necim ile bir araya gelen Kacır, önceki anlaşmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu. İlgili konular arasında "Kobiler Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı" ve "Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması" yer aldı.

Romanya ile Ortaklık

Romanya'nın Ekonomi, Girişimcilik ve Turizm Bakanı Stefan Radu Oprea ile yapılan görüşmede, Türkiye-Romanya Ortak Sanayi Çalışma Grubu hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Somali ile Değerlendirmeler

Son olarak, Somali Savunma Bakanı Abdulkadir Mohamed Nur ile bir araya gelen Kacır, uzay araştırmaları ve ekonomik iş birliği konularında anlaşmalar üzerinde durdu. Ayrıca, KOBİ'ler ve sanayi kalkınmasına yönelik uluslararası finans kuruluşlarıyla iş birliğinin artırılması gerektiğinin altını çizdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda Ukrayna, Irak, Romanya ve Somalili bakanlarla görüşme gerçekleştirdi. Bakan Kacır, Irak Sanayi ve Madenler Bakanı Halid Battal Necim ile bir araya geldi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr