30.01.2024-14:51 (Son Güncelleme:30.01.2024-14:51)

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’dan KOSGEB açıklaması: Tam destekli ve kapsamlı bir dönüşüme gidiyoruz!

Devlet destekli işletmelerde önemli ölçüde iyileştirmeye gidileceğini aktaran Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, önümüzdeki dönemde KOSGEB’de icra komitesi toplantısı yapılacağını söyleyerek, “Destek miktarlarını yüzde 100 artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Türkiye’nin bu yıl belirlenmiş hedefleri doğrultusunda, üretim yapan işletmelerin yanında olacaklarını ve destekleyeceklerini aktaran Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Bu hafta, KOSGEB İcra Komitesi'ni topluyoruz. Destek miktarlarını en az yüzde 100 artırmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin ekonomi lokomotif şehri: Bursa

Bakan Kacır, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Ana Hizmet Binası'nda düzenlenen Bursa İş Dünyası ile İstişare Toplantısı’nda Bursalı iş insanlarıyla görüştü. Toplantıda açıklamalarda bulunan Kacır, Türkiye için özellikle ekonomi lokomotif şehirleri arasında Bursa olduğunu vurgulayarak, Türkiye genelinde büyük sanayi havzaları oluşturacaklarını kaydetti. Bursa içinde çeşitli planların olduğunu aktaran Kacır, hem mevcut sanayi alanlarını büyütmeyi hem de bu şehri depreme hazırlayacak bölgeleri oluşturmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Destek limitlerini artırıyoruz!


5 yıllık bir yol haritası hazırlayarak, imalatçı firmalar için en önemli destek mekanizmalarından biri olarak kabul edilen KOSGEB’de limitlerin artırılması için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Kacır, sözlerine şöyle devam etti: “Kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda destek limitlerini yeniden belirliyoruz. Bu hafta, KOSGEB İcra Komitesi’ni topluyoruz. Destek miktarlarını en az yüzde 100 artırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca dijital ve yeşil dönüşüme de teşvik uygulamamızdaki kapsamlı reformla birlikte çok güçlü destek vereceğiz. Firmalarımızı yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm merkezi ilan edeceğiz. Onların 5 yıllık yol haritaları olacak. Mevcut dijital olgunluk seviyeleri tespit edilecek. Bu alanda Ar-Ge teşviklerine benzer bir model uygulamayı planlıyoruz.”

Türkiye’nin yıllık 7 milyar dolarlık cari açığı kapanacak!

Nitelikli ve kaliteli çalışanlara ihtiyaç olduğunu ifade eden ve Türkiye’de bölgesel kalkınma atılımına ihtiyaç olduğunun vurgusunu yapan Bakan Kacır, kalkınma ajanslarının sahip oldukları nitelikli insan kaynağıyla daha fazla görev ve sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söyledi. Yatırım teşvik uygulamalarında kapsamlı dönüşüme hazırlandıklarını belirten Bakan Kacır, “Bu dönüşümü gerçekleştirirken atacağımız çok sayıdaki adımın biri de Türkiye’deki ‘Bölgesel Kalkınma Hamlesi Programı’ olacak. Geçen dönem, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi’ne başlamıştık. O programdan büyük ölçüde verim aldık. Bu programı daha da güçlendirerek devam ettiriyoruz. Geçen sene 750’ye yakın başvurudan 180’ine destek verdik. Bu projeler hayata geçtiğinde, yani 3 milyar dolarlık yatırım ve Ar-Ge projesi tamamlandığında, Türkiye’nin yıllık 7 milyar dolarlık cari açığını kapatma etkisi oluşturacağını öngörüyoruz. Bu programın yanına Bölgesel Kalkınma Programı getireceğiz” diye konuştu.


Haber365
bilgi@haber365.com.tr