05.10.2024-20:28 (Son Güncelleme:05.10.2024-20:28)

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, TEKNOFEST Adana'da Gençlere İlham Verdi

TEKNOFEST Adana'da konuşan Bakan Kacır, gençlerin Türkiye'nin geleceğini şekillendireceğini vurguladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, TEKNOFEST Adana'da Gençlere İlham Verdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST Adana etkinliğini ziyaret ederek gençlere hitap etti. Etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk milletinin gelecekte derin uzaya ulaşacağını vurguladı.

Uzay ve Teknoloji Alanındaki Hedefler

Kacır, "Sizler, Türk milletinin adını derin uzaya taşıyacaksınız. Sadece havacılık ve uzayda değil, biyoteknolojiden enerjiye, ulaştırmadan finans teknolojilerine kadar her alanda tam bağımsız Türkiye'yi sizler kuracaksınız." dedi.

Bu tür girişimlerin Türkiye'nin teknoloji alanındaki bağımsızlığını artıracağını belirten Bakan Kacır, gençlerin bu hedeflere ulaşmak için gereken yetenek ve bilgiye sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu TEKNOFEST Adana, T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde 128 kurumun katılımıyla Adana Havalimanı'nda gerçekleştiriliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır (sağ 3), etkinlik alanını gezerek, stant ziyaretlerinde bulundu. Bakan Kacır, "Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu" çadırında astronotlar Alper Gezeravcı (ortada) ve Tuva Cihangir Atasever (sağ 2) ile beraber, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'e (sağda) astronotların uzay çalışmalarını anlattı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr