06.10.2024-12:57 (Son Güncelleme:06.10.2024-12:57)

Sanal Ortamda Afet Eğitimi Dönemi Başlıyor

Hayrat İnsani Yardım Derneği, afet ve arama kurtarma eğitimlerini sanal gerçeklik gözlükleriyle sunuyor.

Sanal Eğitim ile Afet Bilinci Artacak

Hayrat İnsani Yardım Derneği, geliştirdiği yenilikçi yazılım sayesinde, afet ve arama kurtarma eğitimlerini sanal gözlüklerle gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Bu yeni uygulama, öğrenmeyi daha erişilebilir hale getirirken, felaket anlarında insanların hazır ve bilinçli olmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Adana Havalimanı'nda Tanıtım

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın organizasyonuyla düzenlenen festivalde, Hayrat İnsani Yardım Derneği de yazılımını tanıtmak amacıyla yer alıyor. Adana Havalimanı'nda süren etkinlikte, dernek aracılığıyla sanal ortamda sunulan eğitimler hakkında katılımcılara bilgi veriliyor.

Yangın Eğitimi ile İlk Adım

Hayrat İnsani Yardım Derneği'nin arama kurtarma sorumlusü Arif Emre Camuzcu, hazırlanan sanal gerçeklik programının ilk sürümünün yangın çeşitleri ve yangın tüpleri ile yangın söndürme yöntemleri üzerine yoğunlaştığını belirtti. Camuzcu, insanları afetlere hazırlamak amacıyla bu sanal eğitim programını geliştirdiklerini ifade etti.

AFAD ile İşbirliği ve Gelecek Planları

AFAD ile işbirliği içinde çalıştıklarını dile getiren Camuzcu, "Sahada eğitim almak gönüllüler için zorlayıcı. İnsanlar mesailerinden feragat ederek AFAD'a gelmekte ve bu süreçte zorluklar yaşamaktaydı. Sanal ortamda eğitim vererek bu sorunları minimize etmeyi amaçlıyoruz," dedi.

Daha Fazla Eğitim ve Gönüllülük Teması

İlk uygulama yangınlarla sınırlı kalmayacak; Camuzcu, yazılımın ilerleyen aşamalarında AFAD'ın diğer eğitimlerine entegre edeceğinizi söyledi. "Hedefimiz, gönüllülerin istediği zaman sanal eğitimleri alarak sisteme dahil olmaları," şeklinde belirtti. Bu sistemle, afet bilincine sahip, her türlü duruma hazırlıklı bireyler yetiştirmek, bir hayli önem taşıyor.

Unutmayın, Türkiye, her an her türlü afete maruz kalabilen bir coğrafyada yer alıyor. Dolayısıyla, afet bilincimizi geliştirip, gerekli hazırlıkları yapmamız gerekiyor.

Hayrat İnsani Yardım Derneği, kendi imkanlarıyla hazırladığı yazılımla afet, yangın ve arama kurtarma eğitimi almak isteyenlerin bu eğitimleri sanal ortamda alabilmelerine imkan tanımaya çalışıyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr