11.10.2024-16:32 (Son Güncelleme:11.10.2024-16:32)

Samsun'da Kahverengi Kokarca İle Mücadelede Ekipman Dağıtımı

Samsun'da 44 mahalle muhtarına kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele için ilaç ve ekipman desteği sunuldu.

Samsun'da Kahverengi Kokarca Mücadelesi

Samsun ilinde, kahverengi kokarca zararlısıyla mücadelenin güçlendirilmesi amacıyla 44 mahalle muhtarına ilaç ve ekipman dağıtıldı. Program, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Ekipman Dağıtımı ve İş Birlikleri

Salıpazarı Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Salıpazarı Muhtarlar Derneği iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, muhtarlara biyosidal ilaç, şeffaf maske ve ilaçlama tulumu verildi.

Salıpazarı Belediye Başkanı'nın Açıklamaları

Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca, ilçelerinin başlıca geçim kaynağının fındık olduğunu belirterek, "Yılda 10 bin ton fındık üretiyoruz. Ancak bu yıl kahverengi kokarcadan dolayı büyük kayıplar yaşadık. Toplum bilincinin gelişmesi ve ortak bir mücadele sürdürmemiz gerekiyor. Kış döneminde tedbir almazsak, baharda sorun devam edecektir." diye konuştu.

Ziraat Odası ve Muhtarlar Derneği'nden Destek

Salıpazarı Ziraat Odası Başkanı Zafer Ersoy, kahverengi kokarca ile mücadelenin önemine dikkat çekerek, "Gelecek hafta mahallelerde ilaçlama yapacağız. 100 metrekarelik bir alanda yapacağımız ilaçlama, ilkbahar dönemindeki büyük alanları koruyabilecektir." dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı'nın Beklentileri

Salıpazarı Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Gürsoy, 44 mahallede gerçekleştirilen mücadelenin Salıpazarı'nın ekonomisine katkı sunmak için başlatıldığını vurgulayarak, "Bu uygulamanın ülkemize örnek olmasını umuyorum." şeklinde konuştu.

Samsun'da, 44 mahalle muhtarına kahverengi kokarca zararlısı ile mücadelede kullanılmak üzere ilaç ve ekipman dağıtımı gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda, kahverengi kokarca mücadelesinde kullanılmak üzere Salıpazarı Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Salıpazarı Muhtarlar Derneği iş birliğiyle mahalle muhtarlarına biyosidal ilaç, şeffaf maske ve ilaçlama tulumu verildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr