17.10.2024-20:15 (Son Güncelleme:17.10.2024-20:15)

Samsun'da Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

Bafra Devlet Hastanesi'nde deprem tatbikatı düzenlendi, hastalar acil müdahalelere tabi tutuldu.

Samsun'da Deprem Tatbikatı Düzenlendi

Samsun'un Bafra ilçesinde, Bafra Devlet Hastanesi'nde deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Bu tatbikat, senaryo gereği bir depremin ardından yoğun bakımda bulunan hastaların başka hastanelere sevk edilmesi ve acil serviste başvuran depremzedelere yapılan ilk müdahaleleri içeriyordu.

Tatbikatın Amacı ve Önemi

Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Alaiddin Domaç, Türkiye'de artan depremlerin ardından hastane personelinin olası ihtimallere hazırlıklı olmasını sağlamak adına bu tatbikatı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Domaç, “Yaşanabilecek tüm afetlere hazırlıklı olmak çok önemli. Bu nedenle tatbikatta bizimle birlikte olan Samsun İl Sağlık Müdürlüğü personeli, 112 Acil Servis ekipleri ve tüm hastane çalışanlarına teşekkür ederiz.” dedi.

Afet Yönetiminde Eğitim ve Koordinasyon

Hastane bünyesindeki tatbikat, sağlık sektöründeki acil durum yönetimi ve koordinasyonun geliştirilmesi açısından büyük bir adım olarak değerlendirilmektedir. Eğitimlerin düzenlenmesi ve iş birliğinin artırılması, gelecekteki olası afet durumlarında sağlık hizmetlerinin etkinliğini artırmayı hedefliyor.

Samsun'da, Bafra Devlet Hastanesi'nde deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr