15.10.2024-14:16 (Son Güncelleme:15.10.2024-14:16)

Samsun'da Beyaz Baston Farkındalık Etkinliği: Sürücüler Duyarlılık Testine Tabi Tutuldu

Samsun'da düzenlenen etkinlikte, beyaz baston kullanan yayalara sürücülerin duyarlılığı teste tabi tutuldu.

Samsun'da Beyaz Baston Farkındalık Etkinliği

15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü etkinlikleri kapsamında, Samsun'un İlkadım ilçesinde farkındalık oluşturmak amacıyla dikkat çekici bir etkinlik düzenlendi. Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileriyle birlikte, görme engelli bireylerin karşıdan karşıya geçişlerinde sürücülerin duyarlılığını test etti.

Görme Engellilere Destek ve Teşekkür

İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, beyaz baston kullanan görme engelli yayalar, sürücülerin tepkilerini ölçmek için caddeden karşıya geçiş yaptı. Yol veren sürücülere teşekkür mektubu ve çikolata verilirken, uymayan sürücülere ise eğitici hatırlatmalarda bulunuldu. "Bu bir beyaz baston, sizi kınıyoruz!" mesajı ile farkındalık yaratılmaya çalışıldı.

İhtiyaçlara Dikkat Çekmek

Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Ufuk Gürbüz, etkinliğin amacını şöyle ifade etti: "Görme engelli bireylerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekmek istedik. Işıklı trafik lambalarının eksik olduğu yerlerde sürücülerin duyarlılığının artmasını istiyoruz. Bu etkinlik ile hem kurallara uyan sürücüleri ödüllendirdik hem de uyumayanları uyardık. Toplumda görme engellilere daha fazla hassasiyet gösterilmesini ve herkesin kaliteli bir yaşam sürmesini diliyoruz."

Toplumsal Farkındalık Eforu

Etkinliğe katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Samet Bilgen, görme engelliler konusunda toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Samsun'un İlkadım ilçesinde, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr