Şam Tatlısı Sevenler Buraya! Efsane Şam Tatlısı Tarifi
Şerbetlli tatlıların en lezzetlilerinden olan Şam tatlısını evde denediniz mi? Yemeklerden sonra damakları şenlendirmek için tatlı arayışı içindeyseniz bu tarif tam size göre. Efsane şam tatlısı tarifinin malzemelerini ve hazırlanışını sizin için derledik.
Ana vatanı İzmir olan şam tatlısı yoğurt, irmik, yumurta, un gibi malzemelerden yapılıyor. Ağızda dağılan formu ve içindeki bol irmiği ile lezzetine doyamayacağınız şerbetli tatlı olan şam tatlısını bayramda sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
ŞAM TATLISI TARİFİ
MALZEMELER
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
2, 5 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tepeleme karbonat
1 çay bardağı kavrulmuş tuzsuz fıstık
Şerbeti için;
2, 5 su bardağı şeker
2, 5 su bardağı su
1 dilim limon
YAPILIŞI
Tatlının önce şerbetini hazırlamaya başlayın. Tencereye su ve şekeri koyup, şeker eriyene dek karıştırın. Ardından kaynamasını bekleyip, limon sıkarak kenara koyun.
Tatlı için bütün malzemeleri bir kasenin içerisine alıp, iyice karıştırın. Homojen kıvama gelene dek karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye boşaltın.
Pekmezi fırçayla üstüne sürüp, fıstıkları da dizip dilim haline getirin. Hazır hale gelen tatlıyı 180 derecelik fırında pişirin.
Pişen tatlıya şerbeti döktükten sonra çekene kadar bekletin. En az 2 saat sonra servise hazır.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.