Şam dürümü tatlısı tarifi : en güzel ve lezzetli şam dürümü tatlısı nasıl yapılır? Şam dürümü tatlısı malzemeleri ve pratik tarifi
Çay ve kahve keyfinize daha da keyiflendirecek bir tatlı tarifiyle karşınızdayız. Evde kolayca yapabileceğiniz ve tadına doyum olmayan Şam dürümü tatlısı tarifini veriyoruz. Hem lezzetli hem de sunumuyla harika tatlılar arasında yer alan Şam dürümü tatlısı tatlısı nasıl yapılır? En güzel ve lezzetli Şam dürümü tatlısı malzemeleri ve yapılışı...
Lezzetiyle tadına doyamayacağınız, sunumuyla yemeye kıyamayacağınız Şam dürümü tatlısı tarifiyle karşınızdayız. Çay ve kahvenin yanında keyifle yiyebileceğiniz Şam dürümü tatlısı favoriniz olacak. Peki, Şam dürümü tatlısı nasıl yapılır? Yapılışı ve malzemeleri nelerdir? İşte Şam dürümü tatlısı malzemeleri ve yapımı...
En güzel ve lezzetli Şam dürümü tatlısı nasıl yapılır?
Malzemeler
- 125 gr tereyağı veya margarin (oda ısısında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
- 2,5 yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
İçi harcı için:
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 4 damla limon suyu
Yapılışı
- İlk olarak tatlının şerbetini hazırlamalısınız. Bir tencereye su ve şekeri alıp kaynatıyoruz. Ardından kaynamaya başlayan şerbete limon suyunu damlatıp altını kısıyoruz ve 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamur için ise genişçe bir kap alıp un hariç diğer tüm malzemeleri koyuyoruz ve karıştırıyoruz.
- Unu kontrollü bir şekilde karışıma ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
- Kıvamını alan hamurun ortasını açarak ince çekilmiş cevizi boşaltıyor ve hamuru tekrar yoğuruyoruz.
- Ardından hamuru sekiz parçaya bölerek her parçayı rulo yapıyoruz.
- Ruloları uygun bir fırın kabına aralıklı olarak yerleştiriyoruz.
- Sonra bir kesici veya bıçak yardımıyla hamurları 4'e bölüyoruz.
- Daha önce üzeri için ayırdığımız yumurta sarısını sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
- Ardından tatlımızı fırından çıkararak ilk sıcaklıklarının geçmesini bekliyoruz.
- Soğuyan şerbeti tatlıların üzerinde gezdirip, şerbeti çekene kadar bekliyoruz.
- Tatlı şerbetini çektikten sonra tatlımızı servis edebiliriz.
Afiyet olsun.