23.04.2020-15:43 (Son Güncelleme:23.04.2020-15:32)

Salatalarınızı Daha Lezzetli Bir Hale Getirecek İpuçları

Tek başına da oldukça lezzetli bir öğün olan salatalar aynı zamanda yemeklerimizin yanında da bize eşlik ederek damaklarımızı tatlandırıyor. Salata hazırlarken dikkat edeceğiniz bu püf noktalar sayesinde daha lezzetli salatalar yapabilirsiniz. Detaylar haberimizde…

Tadına doyamayacağınız salatalar hazırlamak için dikkat etmeniz gereken püf noktaları sizin için bir araya getirdik. İşte şahane salatalar hazırlamanızı sağlayacak sırlar…

LEZZETLİ SALATA TARİFLERİ İÇİN İPUÇLARI

Özellikle mevsim sebzeleri ile hazırlanan salatalar, tok tutma özelliği sayesinde çoğu zaman diyet yapanlar için ana yemek niteliğindedir. Siz de çok sık salata tüketenler arasında yer alıyorsanız sizin için bir araya getirdiğimiz bu yöntemleri uygulayabilirsiniz.

  • Öncelikle salata yapmak için hazırladığınız malzemelerin güzel bir şekilde kurumasını sağlayın. Kuru sebzeler salata sosunu daha iyi çekecek ve kıvamı yerinde olacaktır.
  • Limonun suyundan daha fazla yararlanmak istiyorsanız, limonu kullanmadan 10 dakika önce sıcak suda bekletmelisiniz.
  • Salatayı hazırladıktan sonra üzerine en son yağını ekleyin. Bu sayede salata sosu tüm sebzelere işlemiş olacaktır.
  • Salatada kullanacağınız marulu bıçak yerine elle parçalara ayırmanız daha doğru olacaktır. Lezzetinin nasıl farklılaştığına göreceksiniz.
  • Eğer salatanıza kuru soğan ekleyecekseniz malzemelerle karıştırmadan önce, soğanı dilimleyip tuz ile ovarak yumuşatın. Ardından diğer salata malzemeleri ile harmanlayın.
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr