07.10.2024-01:36 (Son Güncelleme:07.10.2024-01:36)

Sakarya'da Filistin İçin Çadır Nöbeti

Sakarya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak çadır nöbeti tutuluyor.

Sakarya'da Filistin'e Destek Etkinliği

Sakarya'da, Filistin'e destek amacıyla "Gazze Dayanışma Nöbeti" etkinliği düzenleniyor. Bu etkinlik, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak gerçekleştiriliyor.

Çadırlar Kuruldu

Sakarya Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları, Adapazarı Kültür Merkezi önündeki yeşil alanda bir araya gelerek çadırlarını kurdular. Katılımcılar, burada Filistinlilerin uğradığı zulümleri ve İsrail'in gerçekleştirdiği saldırıları dile getiriyor.

Canlı Bağlantı ile Bilgilendirme

Etkinlik kapsamında, Gazze'de faaliyet gösteren bir yardım derneği başkanı ile yapılan canlı bağlantı ile katılımcılara oradaki son durum hakkında bilgiler verildi.

Dua ve Yardım Kermesi

Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık, etkinlikte katılımcılar için dua etti. Ayrıca, alanda düzenlenen kermesle Gazze'ye yardım toplamak amacıyla çeşitli etkinlikler de gerçekleştirildi. Yabancı öğrencilerin ilahiler söylemesiyle etkinlik renklendi.

Aksa Tufanı'nın Yıl Dönümü

Sakarya Memur-Sen İl Temsilcisi Murat Mengen, İsrail'in zulmüne ve Filistin direnişine dikkat çekerek, bu yıl dönümü nedeniyle yaklaşık üç gün süren kermes ve etkinlikler düzenlediklerini ifade etti. Mengen, "Gecede çadırlarımızda nöbet tutacağız ve sabaha kadar dualar edeceğiz" dedi.

Etkinlik, vatandaşların yoğun katılımıyla devam ediyor.

Sakarya'da, Filistin'e destek ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki amacıyla çadır nöbeti tutuluyor. Sakarya Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri Adapazarı Kültür Merkezi önündeki yeşil alanda bir araya gelerek "Gazze dayanışma nöbeti" etkinliği kapsamında çadırlarını kurdu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr