16.10.2024-15:45 (Son Güncelleme:16.10.2024-15:45)

Sakarya'da Emekli Öğretmenden Geri Dönüşüm Sanatı

74 yaşındaki Metin Aşoğlu, atıkları sanata dönüştürerek sergi açtı.

Sakarya'da Geri Dönüşüm ile Sanata Hayat Veren Emekli Öğretmen

Sakarya'da, 74 yaşındaki emekli resim öğretmeni Metin Aşoğlu, metal ve alüminyum atıklarını sanata dönüştürerek açtığı sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Sergi Detayları

Aşoğlu'nun tam 37 eserden oluşan sergisi, Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Ofis Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Öğretmen, bu tür çalışmalar yapmaya 7 yıldır devam ettiğini ifade etti.

Eserlerinin Teması

Aşoğlu, eserlerinde geri dönüşüm malzemeleri kullanarak her bir eserin oluşum sürecinin yaklaşık 3 ay sürdüğünü belirtti. Sanatçı, eserlerinin sevgiyle oluştuğuna dikkat çekerek, özgün bir çalışma yapmaya özen gösterdiğini dile getirdi.

Ziyaretçilerden Yorumlar

Sergiyi gezen İbrahim Esen, Aşoğlu ile uzun yıllar öğretmenlik yaptığını ifade ederek, eserlerin geri dönüşüme örnek teşkil ettiğini kaydetti.

Bunun yanı sıra, ziyaretçi Oral Kobaş da atıklardan yapılan eserlerin topluma önemli bir mesaj verdiğini belirtti ve bu çalışmayı ortaya koyan Aşoğlu'na teşekkür etti.

Sakarya'da yaşayan emekli resim öğretmeni 74 yaşındaki Metin Aşoğlu (fotoğrafta), sanayi atıklarını değerlendirerek ürettiği eserlerini açtığı sergiyle sanatseverlerin beğenisine sundu. Aşoğlu, AA muhabirine açıklama yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr