06.10.2024-20:12 (Son Güncelleme:06.10.2024-20:12)

Sakarya'da Balıkçıların Palamut Sevinci

Karadeniz'den dönen balıkçılar, ağlarına dolan palamutlarla büyük mutluluk yaşadı.

Sakarya'da Palamut Avında Sevinç Dolu Anlar

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde, Karadeniz'de avlanan balıkçılar, ağlarına bol miktarda palamut takılmasıyla keyifli anlar yaşadı. Ümit Özkök'ün sevinci, arkadaşları tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Balıkçılar Melen Ağzı Limanı'na Dönüyor

Kocaali'den denize açılan balıkçılar, dolu kasalarıyla Melen Ağzı Limanı'na yaklaşırken mutluluklarını paylaştı. Geçtiğimiz yıla göre su sıcaklıklarının yeterince düşmemesi sebebiyle kıyı bölgelerinde balık miktarının azaldığını ifade eden balıkçılar, önümüzdeki 15 gün içerisinde palamut bolluğu yaşanmasını bekliyor.

Ümit Özkök'ün Duygularını Paylaştı

Balıkçı Ümit Özkök, limana yanaştıktan sonra ajansa yaptığı açıklamada, "Balığı görünce kendimi biraz kaybediyorum. Bu güzel bir duygu. Allah bize balık nasip etti, herkesin de nasip etmesini umuyoruz. Bugün 170 kasa balık çıkardık. Eğer fanyalı ağımız olsaydı, tarihi bir başarı yakalayabilirdik," dedi.

Balıkçılar Gelecek İçin Umutlu

Balıkçı Zafer Tan, geçen hafta yaşanan fırtına nedeniyle denizin daha da soğuduğunu vurgulayarak, "Palamut bu sezon denizde bol olmasına rağmen, hava sıcaklıklarından dolayı yeterince avcılık yapılamadı. Ancak önümüzdeki günlerde kıyı balıkçıları için güzel bir sezon bekliyoruz," şeklinde konuştu.

Balık Tüccarlarının Görüşleri

Balık tüccarı Cihan Tan ise su sıcaklıklarının düşük olmasının balıkların kıyıya yaklaşmamasına neden olduğunu dile getirirken, "Küçük teknelerin avlanmasında zorluklar yaşanıyor. Ancak büyük 'gırgır' teknelerin açık denizde avlanması, Türkiye'nin palamut ihtiyacını karşılamaya devam ediyor," ifadelerini kullandı.

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde ağlarına bol miktarda palamut takılan balıkçının sevinci, arkadaşları tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Melen Ağzı Limanı'ndan denize açılan ve ağ çekerken ağına bol miktarda palamut takılan Ümit Özkök, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr