14.05.2019-15:48 (Son Güncelleme:14.05.2019-15:22)

Sahurda Sadece Gargara Yapmayın!

Ağız kokusuna nasıl son verilir? Ağız kokusunun belirtileri nelerdir? Ağız kokusuna ne iyi gelir? Sahurda dişleri fırçalamak şart mı? Ağız gargarası yapmak diş sağlığı için yeterli mi? İşte merak ettiğiniz soruların cevabı

İftardan veya sahurun ardından dişler fırçalanmadığı takdirde gıda artıkları ağız kokusuna sebep olur. Uzun süre temizlenmeyen ağızda, diş eti iltihabı baş gösterir ve bu iltihap da kokuya sebep olur. Yemek artıklarını uzaklaştırmak için dişler muhakkak en az iki-üç dakika fırçalanmalı. Sonrasında da diş ipi ve gargara yapılmalı.

1 BARDAK SÜT KOKUYU AZALTIYOR

Bunun yanı sıra ağız kokusunu önlemek için bitkilerden de faydalanılabilir. Maydanoz, nane, zencefil, dereotu, adaçayı, tarçın, yeşil çay, okaliptus, kakule, kişniş de ağız kokusuna çok iyi gelir. Kimi çiğ şekilde çiğnendiğinde kimisi de çay gibi demlenip içildiğinde ağız kokusunun önüne geçer. Sahurda bir bardak soğuk süt içilmesi de bu kokuyu azaltır.

SADECE GARGARA YETMEZ

İçinde alkol bulunduran ağız gargaraları, ağız kuruluğunu daha da artırır. Dişleri fırçalamayıp sadece gargarayla diş üzerindeki plağı uzaklaştırmaya çalışmak, son derece yanlış. Ağız kokusunu gidereyim derken daha fazla ağız kokusuna sebep olur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr