15.05.2019-14:04 (Son Güncelleme:15.05.2019-13:54)

Sahurda Pankek Denediniz mi? Enfes Pankek Tarifi

Kahvaltı sofralarının en sevilen besini olan pankeki hepimiz özledik. Peki pankeki sahurda yemeye ne dersiniz? Yapımı oldukça basit olan pankekin malzemelerini ve hazırlanış aşamalarını sizler için derledik.

Pankek yapmak basit ama tutturmak zor iştir. Pankek yapımı için gerekli olan malzemeler nelerdir? Pankekin yapımı nasıl? Pankek tatlı mı tuzlu mu yapılır? Gelin birlikte pankek yapalım.

PANKEK

Malzemeler:

-1,5 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı şeker
-2 yumurta
-2 su bardağı un
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya

Nasıl yapılır?

-Tüm malzemeleri 7-8 dk süerince çırpın.
-Orta ateşte ısıttığınız tavaya bu harçtan kepçe ile yavaş yavaş döküp yuvarlaklar oluşturun.
-İki taraflı pişirin. Çikolata, bal ile servis edebilirsiniz..
-Tavaya yağ koymanıza lüzum yok, teflon tavayı yeterince ısıtmanız yeterli olacaktır
-Harcı tavaya döktükten sonra üstü göz göz olunca doğru zamanda çevirirseniz istediğiniz görüntüyü elde edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr