Sahur İçin Kolay Pişi Tarifi
Ramazan ayında gün içerisinde tok hissetmek için sahurda tok tutan besinler tüketmek gerekir. Bu nedenle sizin için tok tutan, kolay tarifi ile yağ çekmeyen mayasız pişi tarifini derledik. Peki, yağ çekmeyen mayasız pişi nasıl yapılır? Gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde…
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte günlük öğün sayısı ikiye düştü. Sahur vakti orucun kolay tutulabilmesi için oldukça önemli bir öğündür. Bu nedenle sahurda hafif, sağlıklı ve tok tutan besinler tüketmek gerekir. Bizde bu nedenle sahura kolayca hazırlayabileceğiniz tok tutan ve yağ çekmeyen mayasız pişi tarifini derledik. Peki, yağ çekmeyen mayasız pişi nasıl yapılır? İşte detaylar…
MALZEMELER
- 1 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
NASIL YAPILIR?
İlk olarak kuru malzemeleri yani un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kabın içerisine alın ve iyice karıştırıp kenara bırakın. Ardından başka bir kabın içerisine yumurta, sirke ve yağı ekleyerek çırpma teliyle güzelce çırpın. Üzerine belirtilen yoğurt miktarını ve suyu ekleyin, çırpma teliyle karıştırmaya devam edin. Kuru karışımları yavaşça sıvı karışımına ekleyin ve çırpma teliyle karıştıramayacağınız bir hamur elde edince yoğurmaya başlayın. Daha sonra üzerine sıvı yağ sürün ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru elinizle açın ve bardakla yuvarlak şekiller çıkarın. Hamurlarınızı kızgın yağ da şişene dek iyice pişirin. Ardından servis tabağına alın. İşte bu kadar! Afiyet olsun…