12.10.2024-15:02 (Son Güncelleme:12.10.2024-15:02)

Şahika Ercümen, Serbest Dalışta İki Türkiye Rekoru Kırdı

Milli sporcu Şahika Ercümen, Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda iki kategoride Türkiye rekoru kırarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Şahika Ercümen, Serbest Dalışta Tarih Yazıyor

Yunanistan'ın Kalamata şehrinde gerçekleşen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda, milli sporcu Şahika Ercümen, hem paletsiz ip destekli kategorisinde hem de çift palet kategorisinde Türkiye rekoru kırdı. %20 oranında bir katılımla, 40 ülkeden toplamda 140 sporcu bu heyecan dolu etkinlikte yer aldı.

Yenilenen Rekor ve Bronz Madalya

Şahika, yarışmanın son gününde çift palet kategorisinde yaptığı 3 dakika 27 saniyelik dalışla 92 metre derinliğe ulaşarak, kendi önceki rekorunu (91 metre) yeniledi. Aynı zamanda bu performansı ile bronz madalyanın sahibi oldu. Bu, Ercümen’in şampiyona boyunca elde ettiği başarıların bir parçasıydı.

Özgüven ve Zorluklar

Bir gün önce, paletsiz ip destekli kategori'nde 82 metreye dalış yaparak rekor kıran sporcu, karşılaştığı zorluklara rağmen bu başarıları elde etmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Ercümen, "Duygularım tarif edilemez. Dalışımdan önce hava şartları yüzünden birçok dalış iptal edildi. O anda tekrar odaklanmak ve dalmak oldukça zordu. Ancak ülkemiz için en iyisini yapmaya çalıştım. Bu sene sponsorum yoktu ve yeterli antrenman yapamadım. Yarışma öncesinde sağlık sorunları yaşadım. Böyle şartlarda rekor kırabildiğim için gerçekten çok mutluyum. Bu başarıyı ülkemize armağan ediyorum," şeklinde konuştu.

Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden milli sporcu Şahika Ercümen, paletsiz ip destekli kategorisinden sonra çift palet kategorisinde de Türkiye rekoru kırdı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr