24.10.2024-18:10 (Son Güncelleme:24.10.2024-18:10)

SAHA EXPO'da Teknoloji İşbirlikleri Çoğalıyor

SAHA EXPO'da yerli ve yabancı firmalar birçok sektörde işbirliği anlaşmaları imzaladı.

SAHA EXPO'da İşbirliği Anlaşmaları Yapılıyor

SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı, teknolojinin farklı alanlarında yerli ve yabancı firmaların işbirliklerini artırmak amacıyla birçok anlaşmanın imzalandığı bir platform haline geldi.

Fuar Detayları

Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından düzenlenen bu etkinlik, İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) gerçekleştiriliyor. 120'den fazla ülkeden 1478 firmanın katıldığı fuar, 26 Ekim'e kadar Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortaklığında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Roketsan'dan Çeşitli Anlaşmalar

Fuarın üçüncü günü, Roketsan ile HAVELSAN Teknoloji Radar arasında "Teknoloji Kırıkkale Elektronik Güvenlik Sistemi Kurulumu" anlaşması imzalandı. Ayrıca, Roketsan ile Tualcom arasında "Haberleşme ve E/H Sistemleri Tedarikine Yönelik Çerçeve Sözleşmesi" yapıldı. Roketsan ve Kale Ar-Ge arasında da Atmaca Blok-1 Dönem-2 Sözleşme Değişikliği gerçekleştirilmiş oldu.

Roketsan, Meteksan ile radar altimetre tedariki, Opsin Elektro ile OLD-50 lazer hedef işaretleme sisteminin tedariki, ASPİLSAN ile Orka projesi batarya paketi geliştirme ve Titra ile çeşitli işbirliklerine yönelik anlaşmalar da imzaladı.

Stratejik İşbirlikleri

Ayrıca, ASPİLSAN ile Gön Savunma arasında hareketli hedef sistemleri Talan'ın bataryası konusunda işbirliği yapıldı. STM ile ASPİLSAN da mini İHA sistemlerine yönelik batarya geliştirme ile ilgili bir iyi niyet anlaşması imzaladı.

Güç Birliği Hedefleniyor

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), ASELSAN ve Roketsan arasında HİSAR ve SİPER İlave Batarya Alımı Sözleşmesi fuarın ikinci gününde imzalandı. SSB Başkanı Haluk Görgün, imza törenine katılarak anlaşmaların savunma sanayisindeki güç birliğini artırma hedefini vurguladı.

SSB ile ASELSAN, ayrıca uçak mühimmatı tedarik projeleri ve sabit erken ihbar radar sistemleri (SERALP) projeleri gibi çeşitli stratejik anlaşmalara da imza attı.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde organize edilen, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının (SSB) desteklediği, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı devam ediyor. Fuarda kurumlar arasında çok sayıda işbirliği anlaşması da imzalanıyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), ASELSAN ve Roketsan arasında 'HİSAR ve SİPER İlave Batarya Alımı Sözleşmesi' de fuarın ikinci gününde imzalandı. Törene SSB Başkanı Haluk Görgün (sol 3) ile sözleşme paydaşı kurumların yöneticileri katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr