22.10.2024-20:19 (Son Güncelleme:22.10.2024-20:19)

SAHA EXPO'da Tanıtılan Ts-2 Araç: Savaş Ortamının Tesla'sı

Ad Astra'nın geliştirdiği Ts-2 otonom araç, SAHA EXPO'da sergilendi. Hem insanlı hem insansız kullanım özellikleri sunuyor.

SAHA EXPO'da Ts-2 Araç Tanıtıldı

Ad Astra Teknoloji'nin geliştirdiği Ts-2 Araç, Savaş ortamlarında otonom kullanılabilirliği ile dikkat çekerek, SAHA EXPO fuarında tanıtıldı. Ad Astra'nın Üst Yöneticisi Uğur Coşkun, "Savaş ortamının Tesla'sını yaptık" ifadesini kullanarak, bu yeni nesil aracın hem insanlı hem de insansız olarak kullanılabileceğini belirtti.

Otonom Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

Aracın ağırlığının 1,4-1,8 ton arasında olduğu, özel kuvvetler ve çeşitli birlikler tarafından kullanılabileceği ifade edildi. Coşkun, "Aracımız, dar alanlarda hızlı ve çevik hareket edebiliyor ve düşman bölgesine ulaştığında otonom şekilde görev yapabiliyor" diye ekledi.

Uzmanlar Tarafından Tanıtılan Diğer Ürünler

Aspower Genel Müdür Yardımcısı Özkan Sezer, "Elektrikli Araçlar İçin Yerli Mobil Hızlı Şarj Sistemleri"ni tanıttı. Bu sistem, askeri hava araçlarının uçuş öncesi bakımında gerekli enerjiyi sağlamaktadır.

Ayrotec Mühendislik Kurucu Genel Müdürü Çiğdem Akbaş, deniz platformlarına uygun yeni klavye geliştirdiklerini duyurdu. Bu klavye, askeri standartlarla uyumlu ve su sızdırmaz özelliğe sahiptir.

Yapay Zeka ve Veri Yönetimi

Mildata Savunma Genel Müdürü Mahmut Bölükbaş, yapay zeka doğrulama süreçleri hakkında bilgi verirken, "Big Data’nın yerini yapay zekanın doğrulanmış verileri aldığı bir dönemdeyiz" dedi.

Milteksan ve Yeni Teknolojiler

Milteksan Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Tunçer, 3 eksen CNC kontrolcünün detaylarını açıkladı. "Bu sistem, bilgisayarlı tezgahların sinir sistemini ve beynini oluşturuyor" şeklinde konuştu.

Fuarda ayrıca, Gökser Arge'nin askeri klima sistemi, EMS Elektronik'in yeni markası Lectron ve Hidroan'ın modüler kara taşıtı gibi birçok ürün de tanıtıldı.

Savaş ortamlarında otonom kullanılabilecek "Ts-2 Araç"ından askeriyenin veri tabanı yazılımına, yeni nesil klavyelerden hızlı şarj sistemlerine kadar pek çok ürün SAHA EXPO'da tanıtıldı. Aspower Enerji Genel Müdür Yardımcısı, Yurtiçi Satış Müdürü Özkan Sezer, lansman programına katılarak sunum gerçekleştirdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr