22.10.2024-19:02 (Son Güncelleme:22.10.2024-19:21)

SAHA EXPO İle Teknolojik İşbirlikleri Güçleniyor

SAHA EXPO etkinliğinde imzalanan anlaşmalar, teknoloji üretiminde işbirliklerini artırmayı hedefliyor.

Teknolojik İşbirlikleri İçin SAHA EXPO Fırsatı

SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı, Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından düzenleniyor. 22-26 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik, Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve 6 bakanlık ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın (SSB) katkılarıyla yapılıyor.

İlk Günde Önemli İşbirlikleri

Fuarın açılışında, 120'den fazla ülkeden 1478 firmanın katılımıyla teknoloji alanındaki birçok işbirliği anlaşması imzalandı. SSB, Elektrik Üretim AŞ ve TEI arasında imzalanan Elektrik Üretim Türbinleri Bakım Onarım Lojistik Destek Projesi sözleşmesi dikkat çekti. Törene SSB Başkan Yardımcısı Gökhan Uçar, TEI Genel Müdürü Mahmut Akşit, Elektrik Üretim AŞ Doğalgaz Santralleri Daire Başkanı Veysel Geylani ve SSB Motor ve Güç Aktarma Sistemleri Daire Başkanı Mesude Kılınç katıldı.

Nitroselüloz Üretimi İçin Önemli Adım

Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ, askeri mühimmatlar için kritik önem taşıyan nitroselüloz üretimini artırmak amacıyla Nanografi Nano Teknoloji AŞ ile bir tedarik sözleşmesi imzaladı. Kırıkkale’de inşa edilecek Nitroselüloz Üretim Hattı ile stratejik üretim alanındaki dış bağımlılığın azaltılması hedefleniyor.

Haberleşme Teknolojilerine Yönelik İşbirliği

Ulak Haberleşme AŞ ve Asartech Arge Tasarım Mühendislik AŞ arasında yapılan mutabakat metni ile haberleşme teknolojilerine yönelik işbirlikleri güçlendirildi. Törende Ulak Haberleşme AŞ Genel Müdürü Ruşen Kömürcü ve Asartech Arge Tasarım Mühendislik AŞ Genel Müdürü Burkay Alan hazır bulundu.

Üniversite-Sanayi İşbirliği Protokolü

İstanbul Gedik Üniversitesi ve Asartech Arge Tasarım Mühendislik AŞ arasında da bir işbirliği protokolü imzalandı. Bu protokol ile yüksek teknoloji ürünleri ve yeni üretim teknolojilerine yönelik araştırma-geliştirme (AR-GE) projelerinin gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

SAHA MBA Programı Mezuniyet Töreni

Fuar kapsamında gerçekleştirilen diğer bir önemli etkinlik de SAHA MBA programının mezuniyet töreniydi. Başarıyla programı bitiren öğrencilere diplomaları takdim edildi. SAHA EXPO, birçok anlaşma ve işbirlikleri ile teknolojideki gücü pekiştiriyor.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının (SSB) destekleriyle, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortaklığında, İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) düzenlenen SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı başladı. Fuarda Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Elektrik Üretim AŞ ve TEI arasında Elektrik Üretim Türbinleri Bakım Onarım Lojistik Destek Projesi sözleşmesi imzalandı. İmza töreni, SSB Başkan Yardımcısı Gökhan Uçar (sol 2), TEI Genel Müdürü Mahmut Akşit (sağ 2), Elektrik Üretim AŞ Doğalgaz Santralleri Daire Başkanı Veysel Geylani (solda) ve SSB Motor ve Güç Aktarma Sistemleri Daire Başkanı Mesude Kılınç'ın (sağda) katılımıyla gerçekleştirildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr