17.10.2024-18:58 (Son Güncelleme:17.10.2024-18:58)

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Gaziantep Ziyareti

Bakan Memişoğlu, Gaziantep Şehir Hastanesini ziyaret ederek Türkiye'nin sağlık hedeflerini vurguladı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Gaziantep Şehir Hastanesinde Açıklamalarda Bulundu

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Gaziantep’teki programı kapsamında Gaziantep Şehir Hastanesini ziyaret etti. Ziyaret sırasında hastanenin başhekimi Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu tarafından karşılanan Bakan, sağlık çalışanlarıyla yakından ilgilendi.

Sağlık Alanında Hedefler

Vereceği hizmetleri ve sağlık alanındaki hedeflerini açıklayan Memişoğlu, Türkiye’yi dünyanın en iyi sağlık hizmeti sunan ve sağlık bilgisi ile teknolojisi üreten ülkesi haline getirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Gaziantep’in, bölgenin ekonomik ve kültürel açıdan önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Bakan, hastanelerle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayali olarak nitelendirdiği şehir hastanelerinin, sağlıkta kalitenin arttırılmasında kritik rol oynadığını belirtti.

Bakan Memişoğlu'nun Açıklamaları

Bakan Memişoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Büyük şehir hastanelerimizde artık yalnızca hizmet değil, aynı zamanda bilim ve teknoloji üreten alanlar oluşturacağız. Hekimlerin ve bilim insanlarının yenilikçi katkılar sağlamasını destekleyeceğiz."

Yeni Hastaneler ve Sağlık Çalışanlarına Destek

Oğuzeli ve Nurdağı'nda açılan 75 yataklı acil durum hastanelerine dikkat çeken Bakan, sağlık hizmetlerinin özveri ile sunulduğunu vurguladı. Tüm sağlık çalışanlarının bu çabalarına değer verilmesi gerektiğini belirten Memişoğlu, "Toplumun, sağlık çalışanlarının hizmetlerine sahip çıkmasını bekliyoruz. Elbette ki istisnalar olacaktır; ancak biz kritik durumları aramızdan ayıklamayı biliriz."

Katılımcılar

Ziyarette ayrıca Vali Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı gibi önemli isimler de yer aldı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Gaziantep Şehir Hastanesini ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Milletvekili Mesut Bozatlı (solda) ile Başhekim Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu (sağ2) da hazır bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr