17.10.2024-00:28 (Son Güncelleme:17.10.2024-00:28)

Sağlık Bakanı Memişoğlu, 12. Sağlık Zirvesi'nde Hekimlik ve Empati Üzerine Konuştu

Bakan Memişoğlu, hekimliğin etik değerlerini vurguladı ve sağlık turizminin önemine değindi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, 12. Sağlık Zirvesi'nde Önemli Açıklamalarda Bulundu

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Özel Hastaneler Platformu Derneği tarafından düzenlenen "12. Sağlık Zirvesi"nde hekimliğin empati ve özverinin temel ilkeleri olduğunu vurguladı. "Eğer hekimliğin empati duygusu, özverisi ve hastayla iletişimini bozarsak, bu durumun sadece doktorlar için değil, hepimiz için kayıp olacağını belirtmekteyim," dedi.

Sağlık Hizmetleri ve Özel Sektör

Bakan Memişoğlu, Türkiye'deki doktor sayısının arttığına dikkat çekerken, özel sektörün büyümemesinin yanlış bir algı olduğunu ifade etti. "Sağlıkta sürdürülebilir bir ekonomi yaratmalıyız. Sağlık turizmi sektörünün finansal açıdan kendini finanse edebilir nitelikte olduğunu biliyoruz," ifadelerini kullandı.

Hekimlerin Değerini Bilmek Önemli

Hekimlerin değerli hissetmesi gerektiğini belirten Memişoğlu, "Hekim, işleri zorla yaptırılacak bir meslek değildir. Seçerek ve isteyerek çalışmalıdır. Bu nedenle hekimlere hedef vermenin önemine dikkat çekiyorum," dedi.

TÜSEB'in Geleceği ve Bilimsel Hedefler

Bakan, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ile ilgili planlarını da paylaştı. Sağlık verilerini işleyerek bilimsel gelişmelere katkı sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Memişoğlu, "TÜSEB, bakanlığımızın bilim ve üretim merkezi olacak," diye konuştu.

Konuşması sonrasında Özel Hastaneler Platformu Başkanı Mehmet Altuğ, Memişoğlu'na Gaziantep'te adına dikilen fidanın sertifikasını hediye etti. Zirve kapsamında diğer konuşmacılar arasında Reşat Bahat ve Banu Küçükel de bulunmaktaydı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu (sağ 4), Özel Hastaneler Platformu Derneğince düzenlenen "12. Sağlık Zirvesi"ne katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr