20.09.2024-15:54 (Son Güncelleme:20.09.2024-15:54)

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: "Sağlıkta Gelişimi ve Ulaşılabilirliği Daha İyi Hale Getireceğiz"

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kırşehir'de düzenlenen programlar kapsamında yaptığı açıklamalarda, Türkiye’nin sağlık alanındaki başarısını vurguladı ve gelecekteki hedeflere dikkat çekti. Son 23 yılda sağlıkta yapılan büyük reformların daha da ileriye taşınacağını belirten Memişoğlu, Türkiye’nin sağlık bilgisini ve teknolojisini üreten bir ülke olacağını söyledi.

Kırşehir Valiliği’ni ziyaret eden ve İl Değerlendirme Toplantısı'na katılan Bakan Memişoğlu, Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatında da incelemelerde bulundu. İnşaatın önümüzdeki yıl tamamlanarak hizmete gireceğini müjdeleyen Memişoğlu, Kırşehir’in sağlıkta önemli bir merkez haline geleceğini belirtti. Yeni hastanenin 400 yatak kapasitesiyle hizmet vereceğini ve bölgedeki Sağlık hizmetlerinin daha da iyileştirileceğini ifade etti.

“Kırşehir'i sağlıkta daha iyi bir noktaya getireceğiz” diyen Memişoğlu, özellikle temel sağlık hizmetlerinin daha da geliştirileceğini söyledi.

Sağlıkta Büyük Dönüşüm

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’de sağlık alanında büyük bir gelişim yaşandığını hatırlatan Bakan Memişoğlu, >"Daha da iyi olacak inşallah. Şu anda yeni Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinin inşaatında bulunuyoruz. 400 yataklı ve önümüzdeki sene sonuna doğru hizmete sunacağımız hastanemizin inşaatını ziyaret ettik. İnşallah burada da hizmetimizi en iyi şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Aynı zamanda Kırşehir merkezinde şu anda faaliyette bulunan hastanemizi sağlık hizmetlerini sürdürür halde tutacağız. Gerçekten burayı sağlıkla ilgili önemli merkezlerden biri haline getireceğiz" dedi.

Yetkisiz Sağlık Hizmetlerine Karşı Tedbirler

Sağlık alanındaki illegal uygulamalara ve yetkisiz sağlık hizmetlerine karşı da önlemler aldıklarını belirten Memişoğlu, bu konudaki kararlılıklarını vurguladı. >"Özellikle koruyucu sağlığı önemsiyoruz. Bunun yanında yetkisiz sağlık hizmetleri sunan arkadaşları engelleyeceğiz. Bu aşamalardan sonra özellikle sağlıkta olabilecek illegaliteler, yanlış uygulamalarla ilgili gerekli tedbirleri de her zaman aldığımız gibi bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Biz sağlıkta dünyanın en iyi sağlık hizmeti sunan ülkelerinden bir tanesiyiz. Bunu sürdürmek ve daha iyi geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle sağlık turizmi ve dünyadaki diğer ülkelerden gelecek insanlara sağlık hizmeti sunuyoruz. Bunu maalesef bazı yanlış uygulamalarla eleştirme fırsatı verecek illegalitelere, yanlış uygulamalara izin vermeyeceğimizin bütün kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum. Biz Türkiye olarak son 23 senede yaptığımız sağlıkta gelişimi ve ulaşılabilirliği daha iyi hale getireceğiz. Bunun yanında da sağlık bilgisini, sağlık teknolojisini üreten, aynı zamanda çevresindeki bütün ülkelere de bu konuda destek veren sağlık bilgisi ülkesi olacağız. İnşallah bu hedeflerimizi de başarırız. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, onun çizdiği yolda ilerliyoruz. Daha da iyi olacağız." diye konuştu.

Sağlık Bilgisi ve Teknolojisi Üreten Ülke Hedefi

Bakan Memişoğlu, Türkiye’nin sadece sağlık hizmetleri sunan bir ülke olmaktan çıkarak, aynı zamanda sağlık bilgisini ve teknolojisini üreten bir ülke olma yolunda ilerlediğini belirtti. “Çevremizdeki ülkelere de bu konuda destek vereceğiz. İnşallah hedeflerimizi Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başaracağız” diyerek, sağlık alanındaki hedefleri hakkında umutlu mesajlar verdi.

cerenpeksen@haber365.com