08.07.2024-09:35 (Son Güncelleme:08.07.2024-11:13)

Sağanak yağış 13 ilde etkili olacak: Meteoroloji ve AFAD’dan uyarılar üst üste geldi

Meteoroloji’den yapılan açıklamada 12 il için sarı, 1 il için ise turuncu kodlu uyarı mesajı yayımlandı. Söz konusu illerde gök gürültülü sağanak yağış görülmesi bekleniyor. İşte 8 Temmuz 2024 hava durumu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Temmuz 2024 Pazartesi hava durumu raporunda çok sayıda il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 ili gök gürültülü sağanak yağışa karşı sarı kodla, Ordu ilini ise turuncu kodla uyardı. Son verilere göre, hava sıcaklıklarının doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği belirtildi.

Sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, bugün kuzey, iç ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Bolu, Samsun, Amasya, Ordu, Tokat ve Sivas çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz ile Samsun'un doğusu, Ordu, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.


Sıcaklıkların batı, güney ve iç kesimlerde 1 ila 4 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde, Doğu Anadolu'nun doğusunda ise 2-4 derece azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

13 ile sarı ve turuncu kod

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Giresun, Kars, Muş, Ordu, Samsun, Trabzon, Van, Bayburt ve Ardahan için sarı kodlu uyarı yayımladı. Ordu ili ise turuncu kodla uyarıldı.

AFAD'dan da açıklama var

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızdan, özellikle Karadeniz Bölgesi'nde ve diğer sel ikazı verilen bölgelerimizde bu ikazlara dikkat etmelerini istirham ediyoruz," dedi. AFAD, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

8 Temmuz 2024 hava durumu


yareneryilmaz@haber365.com.tr