14.07.2022-10:28 (Son Güncelleme:14.07.2022-10:28)

Safra kesesi kanseri ölümcül müdür? Safra kesesi kanseri tedavi aşamaları

Karaciğerin alt kısmında yer alan safra kesesinde kanser görülebilmektedir. Karaciğerin vücutta ürettiği sıvıyı depolayan safra kesesinde kanser yaygın olarak görülmez. Safra kesesi kanseri hakkında araştırma yapılırken biz de merak edilenleri sizler için bir araya getirdik. İşte safra kesesi kanseri hakkında tüm merak edilenler…

Sindirim sisteminde yer alan safra kesesinde de kanser görülebilmektedir. Diğer kanser türlerine göre yaygın olmayan safra kesesi kanseri sinsice ilerleyen bir kanser türüdür. Safra kesesi kanserinde erken teşhis konulması oldukça önemlidir. Erken teşhis birçok hastalıkta olduğu gibi safra kesesi kanserinde de hayati bir önem taşımaktadır. İşte safra kesesi kanseri hakkında tüm merak edilenler…

Safra kesesi kanseri belirtileri nelerdir?

Safra kesesi kanserinin son evrede görülmesi durumunda diğer organlarda da kanser görülmektedir. Safra kesesi kanseri mide kanallarda verilen nodüllerinde tutulum görülür. Safra kesesinin son evresinde kişiler cerrahi operasyonlar geçirmektedir. Safra kesesi kanseri son evre belirtileri şu şekildedir:

Kişilerde sarılık görülmesi,

İştahsızlık,

Kilo kaybı,

Mide bulantısı ve kusma şikayetlerinde artış,

Yiyeceklerin kokularına karşı tahammülsüzlük,

İdrar rengi koyulaşma ve dışkıda beyaz macunumsu bir sıvı,

Sindirim sistemi kanseri olduğu için bağışıklık ve sindirim sisteminde sorunlar görülür.

Karın bölgesinde dokunulduğunda hissedilen bir kitle görülür.

Sebepsiz yüksek ateş ortaya çıkar.


Safra kesesi kanserinde 4. evre nedir?

Kanser olan kişiler genellikle ne kadar süre hayatta kalacaklarını merak etmektedir. Safra kesesi kanserinin 4. evrede tespit edilmesi durumunda kişilerin sağ kalma oranı da düşük olacaktır. Safra kesesi kanserinin ilk tespit edilmesinden sonra kesede meydana gelen tümör alınır. Daha sonra hastalığı azaltacak ağrı kesici ilaçlarla tedavi uygulaması yapılır. Hastalığın diğer organlara sıçraması durumunda ise cerrahi operasyon yapılamamaktadır. Yapılan araştırmalar sonrasında 4. evrede tespit edilen safra kesesi kanserinde kişilerin yaşam süresi 1 ila 3 ay arasında değişiklik göstermektedir. Safra kesesi kanseri olan bir kişinin 5 yıl hayatta kalması ise düşük bir ihtimaldir.

Safra kesesi kanseri son evrede iyileşme gösterir mi?

Safra kesesi kanseri sessizce İlerleyen bir kanser türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle son evrede tespit edilen safra kesesi kanserinin diğer organlara sıçraması durumunda kişilerin hayatta kalma oranı da düşmektedir. Son evrede tespit edilen safra kesesi kanserinde kişilerin iyileşmesine yönelik değil daha uzun süre yaşamasında yönelik tedaviler uygulanmaktadır. Bu noktada kişiler için ağrılarını giderecek bir tedavi uygulaması yapılır.


Safra kesesi kanseri için bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir?

Safra kesesi kanserinde 4. evre hastalığının son evresi olarak görülmektedir. 4. evrede tespit edilen safra kesesi kanserinde cerrahi yöntemler çok sık uygulanmamaktadır. Hastaların yaşam ve beslenme düzeninde değişiklikler yapılarak yaşam sürelerinin uzatılması sağlanır. Safra kesesi kanserinde tüketilebilecek bitkisel besinler şu şekildedir:

Hindiba

Adaçayı

Karaturp

Eğir kökü

Civanperçemi

Devedikeni tohumu çayı

Haber365
bilgi@haber365.com.tr