Sabahları Aç Karnına Çiğ Biber Yemenin Faydalarına İnanamayacaksınız!
Sabah kahvaltılarında çiğ halde tüketilen biber vücudun gün boyu direncini yüksek tutarak yorgunluk ve stres gibi durumların önüne geçer. Peki daha çok salatasını dolmasını yaptığımız çiğ biberin bilinmeyen faydaları nelerdir? Sizler için merak edilenleri derledik.
Dolmalık, sivri ve çarliston olarak üç çeşidi bulunan biberin içinde beta karoten, A, P, K, B1, B2 ve E vitaminleri ve mineralleri bulunur. Uzmanlar salata ve yemeklerin ana malzemesi olan biberin çiğ halinin sağlığa birçok faydası olduğunun altını çiziyor.
ÇİĞ BİBERİN FAYDALARI NELERDİR?
-Sabah kahvaltısında 2 tane yenen çiğ biber, besinlerle birlikte vücudumuza giren zararlı bakterileri idrar ve dışkı yoluyla vücuttan atmamıza destek olur.
- Düşük kaloriye sahip olan biber salata ve yemeklerin yanında çiğ tüketildiğinde içerdiği yüksek lif tokluk hissi verir. Bu özelliği ile kilo vermede yardımcı besinler arasındadır.
- Güçlü antioksidan mineralleri ile bağışıklık sistemindeki faydalı hücrelerin sayısını çoğaltarak vücudu kansere karşı korur.
- Acısız çiğ biber midedeki asit oranını dengeleyip ülser ve mide yaralarının oluşumlarını önler.
- İçerdiği C ve A vitaminleri ileri yaşlarda görülme ihtimali olan katarakt hastalığının riskini azaltır.
- Regl dönemlerinde çiğ tüketilen biber rahimdeki iltihapların vücuttan atılmasını sağlar.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.