04.10.2024-18:36 (Son Güncelleme:04.10.2024-18:36)

Saadet Partisi, İsrail'e Karşı Protesto Düzenledi

Saadet Partisi, İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırılarına karşı tepkisini ortaya koydu.

Saadet Partisi'nden İsrail'e Karşı Protesto

Saadet Partisi, İsrail'in Filistin ve Lübnan'a gerçekleştirdiği saldırılara karşı protesto etkinliği düzenledi. Genel İdare Kurulu Üyesi ve Ankara İl Başkanı Adnan Simit öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte partililer, Ulus Meydanı'nda bulunan Atatürk heykelinin önünde bir araya geldi ve burada Gazze çadırı kurdular.

Basın Açıklaması

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Simit, "Yıllardır emperyalist Batının desteğiyle, İsrail Filistin topraklarında işgal ve soykırım uygulamaktadır. Okul, hastane ve cami dahi ayrım gözetmeden saldırıya uğramaktadır. Çocuk, kadın, yaşlı demeden mazlumların üzerine ölüm yağdırılmaktadır." dedi.

Uluslararası Adalet ve İkili Standartlar

Simit, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin açtığı ve Uluslararası Adalet Divanı tarafından kabul edilen soykırım davasına rağmen herhangi bir somut adım atılmadığını belirtti. "Katil Netanyahu, Birleşmiş Milletler toplantısında rahatça konuşabiliyor. Batının bu ikiyüzlü politikalarına aşinayız. Ancak bölgedeki işbirlikçilerini de kabullenemeyiz." ifadelerini kullandı.

Etkinlik Programları

İsrail'e yönelik protesto ve etkinliklerin ay boyunca süreceğini bilgi veren Simit, "Türkiye genelinde yapacağımız etkinliklerle Gazze'de yaşanan zulmü tüm dünyaya haykıracağız. Filistin ve Gazze konusunun sadece coğrafi değil, imani bir mesele olduğunu vurgulayacağız. İsrail'in tek anladığı dilin güç olduğunu herkese duyuracağız." dedi. Ayrıca, 2023'te yaşamını yitiren Rachel Corrie'nin ailesini Türkiye'ye davet edeceklerini ve Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesiyle bir araya getirmeyi planladıklarını belirtti.

Saadet Partisi, İsrail'in Filistin'e ve Lübnan'a yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Ankara İl Başkanı Adnan Simit ile partililer, Ulus Meydanı'nda yer alan Atatürk heykeli önünde kurdukları Gazze çadırının yanında bir araya geldi. Başkan Simit, burada açıklamada bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr