02.03.2022-17:40 (Son Güncelleme:03.03.2022-10:56)

Rusya'nın Ukrayna müdahalesi sonrası Everton'dan kritik sponsorluk kararı geldi!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında Rus şirketleriyle sponsorluk anlaşmaları bulunan Everton bu şirketlerle olan ilişkilerini askıya aldığını duyurdu.

Rusya'nın, Ukrayna'yı Vladimir Putin'in talimatıyla işgal etmesinin yankıları devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yaptığı askeri müdahale sonrasında futbol dünyası da ayaklanmış durumda. Son olarak İngiliz devinden yaşanan krizle alakalı çarpıcı bir karar geldi.

Bir tepki de İngiliz ekibinden geldi

İngiltere Premier Lig takımı Everton, Ukrayna'nın işgalinin ardından Rus şirketleriyle ticari sponsorluk anlaşmalarını askıya aldığını duyurdu. Everton takımının internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, 'Oyuncular, teknik ekip ve Everton'da çalışan herkes, Ukraynalı oyuncumuz Vitalii Mykolenko ve ailesine tam destek vermeye devam edecek.' ifadelerine yer verildi.


İngiliz takımı bu anlamda Rus firmalarıyla olan tüm ticari sponsorluk anlaşmalarını derhal askıya aldığını aktardı. Everton ile ticari bağları bulunan Rus milyarder Alisher Usmanov'un mal varlığı Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi sonrası Avrupa Birliği tarafından dondurulmuştu. Everton'ın sahibi Farhad Moshiri'nin başkanlığını yaptığı takıma Usmanov'un sahibi olduğu şirket kulübün antrenman sahasına sponsorluk yapıyordu. Everton cephesinde yapılan açıklama, gerek İngiliz futbolunda gerek dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırmış durumda. Yaşanan savaşın futbola yansımaları dikkatle takip edilmekte.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr