24.06.2024-10:31 (Son Güncelleme:24.06.2024-17:28)

Rusya’da silahlı saldırı dehşeti: 15 polis öldü

Rusya’nın Dağıstan bölgesinde gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda 15 polis ve 1 papaz hayatını kaybetti. Saldırıyı yapan 6 saldırgan etkisiz hale getirildi.

Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde yaşanan şiddet olayları, bölgede derin endişeye yol açtı. Cumhuriyet Başkanı Sergey Melikov, Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde bir polis noktası, sinagog ve iki kiliseye düzenlenen saldırıları "terör eylemi" olarak nitelendirerek kınadı. Saldırılarda 15'ten fazla polis memurunun hayatını kaybettiğini ve aralarında bir papazın da bulunduğunu belirtti.

Rusya’da silahlı saldırı dehşeti

TRT Haber’de yer alan habere göre; Melikov, güvenlik güçlerinin yaptığı operasyon sonucunda saldırıları düzenleyen 6 militanın etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Rusya Soruşturma Komitesi ise olayları terör eylemi olarak değerlendirerek soruşturma başlattı.


Öte yandan, saldırıların ardından Derbent'teki sinagogda çıkan yangının da kontrol altına alındığı ifade edildi.

Rusya İçişleri Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Mahaçkale ve Derbent'te kimliği belirsiz silahlı kişilerin saldırı düzenlediği ve 7 polis ile bir papazın hayatını kaybettiği bildirilmişti.

muratcankilic@haber365.com.tr