16.10.2024-18:58 (Son Güncelleme:16.10.2024-19:54)

Rusya'da İslami Ekonomi Forumu: Katılım Bankacılığı Tartışıldı

Moskova'da düzenlenen 6. İslami Ekonomi Forumu'nda katılım bankacılığı sistemi ve gelişmeleri ele alındı.

Rusya'da İslami Ekonomi Forumu Düzenlendi

Başkent Moskova'daki bir otelde düzenlenen 6. İslami Ekonomi Forumu, katılım bankacılığı üzerine yoğunlaşan önemli bir toplantı niteliği taşıdı. Sberbank ve Uluslararası İslam İş Asamblesi (MAİB) iş birliğiyle gerçekleşen forumda, katılım bankacılığının deneme sürecinde geldiği noktalar değerlendirildi.

Katılım Bankacılığının Gelişimi

Foruma katılan Sberbank Kıdemli Başkan Yardımcısı Oleg Ganeev, Rusya'da katılım bankacılığı konusunda önemli gelişmeler olduğunu belirtti. Ganeev, bu alandaki müşteri sayısının artış göstermekte olduğunu vurgulayarak, "Stratejik pazarlama ile müşteri tabanımız 5 milyonun üzerinde" dedi.

Yenilikler ve Beklentiler

Forumda, katılım bankacılığına ilişkin 2022'de çıkarılan yasayla ilgili güncel durum da masaya yatırıldı. Özellikle bu alandaki gelişmelerin güven oluşturma üzerindeki etkisi ele alındı. Ganeev, katılım bankacılığı müşteri potansiyelinin 20 milyonun üzerinde olduğunu kaydetti.

Bölgesel Yayılım Hedefi

Ganeev, katılım bankacılığının sadece Tataristan, Dağıstan, Çeçenistan ve Başkurdistan ile sınırlı kalmaması gerektiğini anlatarak, uygulamanın daha geniş bir alana yayılması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, gelecek yıl Moskova'da yeni bir katılım bankası şubesinin açılacağı bilgisini vererek, "Katılım bankacılığı ürünleri şu anda ülke genelindeki 1323 Sberbank ofisinde mevcut" ifadesini kullandı.

Başkent Moskova'da bir otelde Sberbank ve Uluslararası İslam İş Asamblesi (MAİB) ortaklığıyla 6. Rusya İslami Ekonomi Forumu düzenlendi. Foruma Sberbank Kıdemli Başkan Yardımcısı Oleg Ganeev (solda) ve MAİB Başkanı Marat Kabayev (sağda) de katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr