30.06.2024-10:57 (Son Güncelleme:30.06.2024-13:52)

Rusya, Ukrayna’ya füzeyle saldırdı: 7 kişi öldü, 30 kişi yaralandı

Rusya, Ukrayna’ya füzelerle saldırmaya devam ediyor. Ukrayna’nın güneyinde yer alan Zaporijya bölgesine yönelik gerçekleştirilen saldırılarda 7 kişinin öldüğü, 30 kişi ise yaralandı.

Ukrayna kaynaklarından alınan bilgilere göre, Rusya'nın Zaporizhzhia Oblastı'ndaki Vilniansk kentine düzenlediği füze saldırısında 7 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi ise yaralandı. Saldırı sonucunda konutlar, marketler, kamu binaları, altyapı ve araçlar ciddi hasar gördü.

Bu tür saldırılar kabul edilemez

İnternethaber’de yer alan habere göre; Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klymenko, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, Rusya'nın korkunç bir saldırı gerçekleştirdiğini belirtti. Klymenko, bu tür saldırıların sivilleri hedef aldığını ve kabul edilemez olduğunu vurguladı.


Ukrayna Başsavcısı Andriy Kostin de saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, saldırının 2 füze ile gerçekleştirildiğini bildirdi. Kostin, saldırının detayları ve sonuçları hakkında bilgi verirken, yaralıların tedavileri için sağlık ekiplerinin hızla müdahale ettiğini söyledi.

Saldırının ardından bölgedeki konutlar, marketler, kamu binaları, altyapı ve araçlar büyük ölçüde zarar gördü. Yetkililer, hasar tespit çalışmaları ve yardım faaliyetlerinin hızlı bir şekilde başlatıldığını açıkladı. Yaralıların hastanelere sevk edildiği ve tedavi altına alındığı belirtildi.

kursat@haber365.com.tr