22.07.2024-10:50 (Son Güncelleme:22.07.2024-10:50)

Rusya, Ukrayna’nın derinlerine ilerliyor: Kritik gelişmeyi resmen duyurdular

Rusya’dan yapılan açıklamada Ukrayna’nın Harkiv, Pesçanoye Nijne ve Luhansk bölgelerindeki bazı yerleşim birimlerini ele geçirdiklerini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki askeri operasyonlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanlık, Rus Silahlı Kuvvetlerine bağlı birliklerin iki yerleşim birimini kontrol altına aldığını belirtti.

Avantajlı hat ve mevziler ele geçirildi

AA'da yer alan habere göre; Açıklamada, “Başarılı eylemler sonucu 'Batı' birliklerine bağlı askerler, Luhansk Halk Cumhuriyeti'nde Rozovka yerleşim birimini ve Harkiv bölgesinde Pesçanoye Nijne yerleşim birimlerini kurtardı. Ayrıca daha avantajlı hat ve mevzileri ele geçirdi” ifadelerine yer verildi.


Rusya, Ukrayna’nın içlerine ilerlemeyi sürdürüyor. Rusya Savunma Bakanlığı, gün içerisinde Ukrayna'ya ait çeşitli askeri ekipmanların imha edildiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, Rus hava savunma sistemlerinin Ukrayna'ya ait bir Mi-8 askeri helikopterini, Fransa üretimi 2 Hammer güdümlü bombayı, ABD yapımı 2 HIMARS sisteminden fırlatılan roketi ve 40 uçak tipi insansız hava aracını vurduğu belirtildi.

400 tonluk mühimmat deposu imha edildi

Ayrıca bir HIMARS çok namlulu roketatar sistemi ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait 400 tona kadar mühimmatın depolandığı bir tesisin de imha edildiği bilgisi paylaşıldı. Bu gelişmeler, Ukrayna'daki askeri çatışmaların seyrini değiştirebilecek önemli hamleler olarak değerlendiriliyor.

muratcankilic@haber365.com.tr