03.03.2022-17:18 (Son Güncelleme:03.03.2022-17:19)

Rusya Ukrayna savaşı bitecek mi, ne zaman biter? Rusya'nın Ukrayna planı açığa çıktı!

Dünyanın birinci gündem maddesi olan Rusya Ukrayna savaşı’nda Ukrayna Savunma Bakanlığı önemli bir son dakika açıklaması yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Rusya’nın Ukrayna planı açığa çıktı. Peki Rusya Ukrayna savaşı bitecek mi, ne zaman biter? İşte sorunun cevabı...

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş dünyanın birinci gündem maddesi olarak yer alıyor. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bir çok dünya ülkesi Rusya’ya bu savaşı uluslararası hukuka aykırı bir şekilde başlatması sebebiyle yaptırım uygulamaya devam ediyor. Yıkımı her geçen gün artan savaş hakkında ise Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan savaşın kaderini etkileyebilecek bir son dakika açıklaması yapıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Rusya’nın askeri harekat planlarını içeren belgeler ele geçirildi. Bu durum da akıllara ‘’Rusya Ukrayna savaşı bitecek mi, ne zaman biter?’’ sorusunu getirdi.

Rusya Ukrayna Savaşı Bitecek Mi, Ne Zaman Biter?


Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşta 8. güne girildi. Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın Rus askeri harekat planını ele geçirdiklerini açıklaması dünya gündemine bomba gibi düştü.


Bakanlığın yaptığı açıklamada söz konusu belgelerin Rusya’nın Karadeniz Bölgesi’nde yer alan 810. Taktik Tugayı’ndan ele geçirildiği ve belgelerde gizli kontrol tabloları, gizli çağrı işaretleri ve personel listesi gibi önemli bilgilerin yer aldığı vurgulandı.


Ukrayna Savunma Bakanlığı, ele geçirilen belgelerin 22 Ocak 2022 tarihinde onaylandığı ve ‘’Ukrayna’yı ele geçirme operasyonu’’ olarak tanımlanan bu harekatın tahmini olarak 20 Şubat - 6 Mart 2022 tarihleri arasına kadar devam edeceği bilgisine de yer verdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr