08.08.2024-10:32 (Son Güncelleme:08.08.2024-10:32)

Rusya önemli gelişmeyi duyurdu: Bölgede acil durum ilan edildi

Rusya ile Ukrayna’yı ayıran sınırdaki Kursk Bölgesi’nde, iki ülkenin askerleri arasında yaşanan çatışmalar sebebiyle acil durum ilan edildiği Kursk Bölgesi Vali Vekili Aleksey Smirnov tarafından duyuruldu.

Rusya bölgede acil durum ilan etti. Rusya'nın Ukrayna sınırına yakın Kursk Bölgesi'nde, Ukrayna ordusunun başlattığı saldırılar sonrası durum hakkında bilgi verildi. Kursk Bölgesi Vali Vekili Aleksey Smirnov, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, saldırıların ardından bölgenin "zor" bir durumda olduğunu ancak kontrol altında olduğunu belirtti.

Bölgede acil durum ilan edildi

Haber7’de yer alan habere göre; Smirnov, düşman birliklerinin bölgeye girmesinin sonuçlarını ortadan kaldırmak için 7 Ağustos itibarıyla acil durum ilan etme kararı aldıklarını ifade etti.


Rusya Sağlık Bakanlığı, Ukrayna askerlerinin bölgeye yönelik saldırılarında yaralı kişi sayısının 31'e yükseldiğini açıkladı. Kursk Bölgesi Vali Vekili Smirnov, Rusya-Ukrayna sınırındaki saldırılardan etkilenen yerleşim birimlerinden sivillerin tahliye edilmeye başlandığını ve bir günde yüzlerce sivilin bölgeden tahliye edildiğini bildirdi.

Putin, Kursk için emir vermişti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, güvenlik yetkilileriyle Kursk Bölgesi'ndeki durumu değerlendirmek üzere bir toplantı yaptı ve Rus hükümetinden sivillere gerekli desteğin sağlanması için gereken adımları atmasını talep etti.

muratcankilic@haber365.com.tr