21.10.2024-18:47 (Son Güncelleme:21.10.2024-18:47)

Romanya'da Avrupa Genç Girişimciler Konferansı Gerçekleştirildi

Romanya'da düzenlenen Avrupa Genç Girişimciler Konferansı, genç iş insanlarını bir araya getirerek girişimcilik geleceğini tartıştı.

Avrupa Genç Girişimciler Konferansı Romanya'da Yapıldı

Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu (YES For Europe) tarafından düzenlenen Avrupa Genç Girişimciler Konferansı (EYEC), Romanya'da gerçekleştirildi.

Konferansa Katılım

TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım'ın başkanlığında düzenlenen etkinlikte, 9 ülkeden ve Türkiye'den yaklaşık 100 genç iş insanı bir araya geldi.

Teması ve Amaçları

"Girişimcilik Yoluyla AB'deki Gençlerin Geleceğini Şekillendirmek" temasıyla düzenlenen konferans, Avrupa'nın girişimcilik ekosisteminin geleceğine yönelik önemli bir platform oluşturdu.

Konuşmacılar ve Paneller

Romanya Enerji Bakanı Sebastian-Ioan Burduja, eski Başbakan Victor Ponta ve Avrupa Birliği Genç Girişimciler Organizasyonu (JEUNE) Onursal Başkanı Florin Jianu'nun konuşma yaptığı toplantıda, Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan ile genç iş insanları bir araya geldi. Toplantı, "Avrupa Girişimciliğini Şekillendiren Eğilimler", "Sürdürülebilirlik Enerji Yolunda Yenilenebilirlik" ve "Genç Girişimcilere Sürdürülebilir İşletmeler İçin Lider Tavsiyeler" başlıklı panellerle zenginleştirildi.

Yıldırım'dan Açıklamalar

TOPLANTININ açılışında konuşan Gürkan Yıldırım, Avrupa'nın karşılaştığı zorluklara yenilikçi çözümler geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Yıldırım, "Bu konferans, YES üyeleri, G20 Genç Girişimciler İttifakı üyeleri, JEUNE temsilcileri, başbakan ve bakanların da aralarında bulunduğu çeşitli katılımcılar arasında anlamlı bağlantılar kurulmasını sağlamak üzere tasarlandı. Bu ağ oluşturma fırsatları, katılımcıların ortaklıklar kurmasına ve deneyimlerini paylaşmasına olanak tanıyacak. Nihayetinde girişimcilik yolculuklarını zenginleştirecektir. Ayrıca, fikirlerin gelişebileceği canlı bir ekosistem yaratmayı hedefliyoruz" dedi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr